Kahramanmaraş'ta ekmek fırınından dikkat çeken hareket

Kömüroğlu ekmek fabrikası yöneticisi Doğan Kömür ile salgın günlerinde alınan önlemleri konuştuk.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2020 10:27
Kahramanmaraş'ta ekmek fırınından dikkat çeken hareket

Vatandaşlara önemli çağrılarda bulunan kömür aldıkları önlemlerden söz etti ve şehrimizde sıcak ekmek ısrarından vazgeçilmesini bu talebin çok büyük israfa neden olduğunu ifade etti.

Dünyayı ve Türkiye’yi kasıp kavuran virüs salgınına karşı gıda işletmelerinin aldığı önlemleri fırın esnaflarından Kömüroğlu ekmek fabrikası yöneticisi Doğan Kömür ile konuştuk. Alınan önlemler hakkında konuşan Kömür,

“Öncelikle günlük rutin temizliğimizin dışında  ayrıntılı temizlik yapmaya başladık. Çalışanlarımıza günlük olarak eldiven maske tedariği yapıyoruz. Zaten personelimiz bilinçli.  Sosyal mesafeye dikkat etmek amaçlı müşteriyle aramıza mesafe koyduk.  Yakında da tezgahımızı yeniden düzenleyeceğiz. Müşteri içeri girmeyecek. Dışarıya açtığımız bir pencere vasıtasıyla alışverişi gerçekleştireceğiz.

Bizim işimiz yarı kamu hizmetidir. Yani benim işim olmasa şuan gelmem fakat çalışmak zorundayım. Bu noktada kurumlarla görüşerek çalışma saatlerinin düşürülmesi konusunda bir talebimiz olacak. Büyük ihtimalle bu hafta içi netleşecek.

Bir başka gündem maddemizde ambalajlı ekmek. Özellikle toplu yemek yenen yerlerde fabrika, askeriye hastane gibi yerlerde şuan var olan ambalajlı ekmeği tüm şehir geneline yaymayı düşünüyoruz.  Bu konuda yoğun talep alıyoruz.”

kahramanmarasta-ekmek-firinindan-dikkat-ceken-hareket1.jpg

EKMEĞİ POŞETLEME YÖNTEMİNE GİDİLECEK

Sektörün en ciddi problemlerinden olan vatandaş sıcak ekmek talebinin büyük sıkıntılar doğurduğunu ifade eden Kömür, bu talebin büyük bir israfa yol açtığını ifade etti. Kömür şöyle konuştu:

“Ekmek fırından çıkıp markete varana kadar ki süreçte el değmiyor fakat bizim personelimiz ekmeği dolaba düzdükten sonra gelen müşteri 1 ekmek almak için birçok ekmeğe dokunuyor. Bunu engellemek için artık poşetleme yöntemine gidilecek. Burada asıl can yakan nokta maalesef bizim şehrimiz insanlarının sıcak ekmek düşkünlüğü. Bakkal ve marketler saat 11 de götürdüğüm ekmeği bana saat 3’te sıcak olan ekmeklerle değiştirmem için iade ediyor. Bu durum müthiş bir israfa neden oluyor. Çünkü ben o ekmeği aldığımda burada bayat kısıma ayırmak zorunda kalıyorum. Hem burada birde çelişki var; sıcak ekmek istiyorsun hem de ambalajlı poşetli el değmemiş istiyorsun, şimdi sıcak ekmek poşete girmez. Çünkü hamur olur. Bu anlamda vatandaşımız bu sıcak ekmek ısrarından vazgeçmeli ve bu israf son bulmalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.