Kahramanmaraş'ta Geleneksel Türk Çadırlarıyla Öğrencilere Konforlu Barınma Fırsatı

KSÜ ve Etnospor iş birliğiyle öğrencilere "Yurt Obası" kuruluyor! Barınma ihtiyacı geleneksel çadırlarla karşılanacak. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2023 18:01
Kahramanmaraş'ta Geleneksel Türk Çadırlarıyla Öğrencilere Konforlu Barınma Fırsatı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Etnospor yetkilileri, öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıyla Avşar Yerleşkesinde "Yurt Obası" oluşturma kararı aldılar.

Toplantıya KSÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, Genel Sekreter Ali Rıza Bekler, Yapı İşleri Daire Başkanı Aydın Selçuk, Mimar Sedef Karpuzoğlu ve İç Mimar Sevde Şerefoğlu katılırken, Dünya Etnospor Konfederasyonu adına Genel Sekreter M.Abdulhalim Aksu yer aldılar.

Toplantı sonucunda KSÜ'nün tahsis edeceği 59 dönümlük arazi üzerine içerisinde sosyal donatıları da bulunan yaklaşık 450 çadırlık bir "Yurt Obası" kurulması kararı alındı.

kahramanmarasta-geleneksel-turk-cadirlariyla-ogrencilere-konforlu-barinma-firsati.jpeg

Bu geleneksel Türk çadırları, özellikle kışın zorlu şartlarına karşı dayanıklı olmaları ve ev içi donanıma sahip olmalarıyla bilinir, böylece öğrencilerin barınma ihtiyacı karşılanacak.

KSÜ ve Dünya Etnospor heyeti, toplantı sonrası "Yurt Obası"nın kurulacağı alanı yerinde inceledi.

KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Nuri Kahveci, öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıyla Etnospor ile iş birliği yaptıklarını ve yaklaşık 450 çadırlık bir oba oluşturacaklarını belirtti. Ayrıca, bu obada öğrencilerin sosyal faaliyetlerde bulunabileceği alanlar da oluşturulacak.

Dünya Etnospor Genel Sekreteri M. Abdulhalim Aksu, Etnosporun asıl hedefinin bu tür yapıları oluşturmak olmadığını, ancak öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmeleri için böyle bir projeye destek verdiklerini ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Sayın Bilal Erdoğan'ın da projeye büyük önem verdiğini ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum