Kahramanmaraş'ta İnovasyon: KSÜ'den Öztüketim Amaçlı GES Yatırımı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi için GES kuracak! Gelir paylaşımı modeliyle enerji verimliliği sağlayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2023 17:42
Kahramanmaraş'ta İnovasyon: KSÜ'den Öztüketim Amaçlı GES Yatırımı!

Sütçü İmam Üniversitesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi için öztüketim amacıyla güneş enerjisi santrali (GES) kurma planları yapıyor. Bu projeyi gelir paylaşımı yöntemiyle hayata geçirecekler. İşte projenin detayları:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi için güneş enerjisi santrali (GES) kurulumu amacıyla bir proje başlatıyor. Bu proje, 10 yıllık bir gelir paylaşımı modeli üzerine kurulacak.

Proje, Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesine bağlı Avşar Mahallesinde, 0/142-525, 0/66 ada/parsel numaralı bir taşınmaz üzerine GES kurulumunu içeriyor. Bu GES, 10 yıl boyunca yükleniciye azami %92,5 oranında gelir paylaşımı sunacak, idareye ise asgari %7,5 oranında gelir sağlayacak.

ksu-tip.png

Projenin işletme süresi 10 yıl olacak ve bu süre sonunda, sözleşme, şartname ve eklerine uygun olarak GES tesisleri, eksiksiz bir şekilde Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine devredilecek.

Bu projenin ihalesi kapalı teklif usulüyle yapılacak ve ihale tarihi 28 Eylül 2023 olarak belirlenmiş. İhaleye katılmak isteyenlerin 136.888.663,36 lira muhammen bedel ile 4.106.659.90 lira geçici teminat tutarı ödemeleri gerekecek.

Ayrıca, ihaleye katılmak isteyenlerin en az 5.000kWe kurulu güce sahip GES kurulumu gerçekleştirdiklerini belgelemeleri gerekecek.

İhale, KSÜ SUA Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonunda, 28 Eylül 2023 tarihinde saat 10.00'da İhale Komisyonu huzurunda yapılacak.

İhale şartnamesi, mesai saatleri içinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü Satınalma Biriminde ücretsiz olarak görülebilecek ve 1.000 lira karşılığında aynı yerden satın alınabilecektir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.