KAHRAMANMARAŞ’TA İSKEP AÇILDI

KAHRAMANMARAŞ’TA İSKEP AÇILDI

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ekim 2016 17:39
KAHRAMANMARAŞ’TA İSKEP AÇILDI

Kısa adı İSKEP olan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi kapsamında kurulan Sosyal Destek ve Rehberlik Merkezi törenle açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sosyal Destek ve Rehberlik Merkezi’nin açılışı Kültürpark’ta gerçekleştirildi.

Açılışa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, İSKEP Kilit Uzmanı Özlem Yurdanur, İşkur Müdürü Ali Yüce, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ile daire ve şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

Açılışın ardından Kültürpark Konferans Salonu’nda, İSKEP’le gelinen nokta anlatıldı. İlk olarak kürsüye gelen İSKEP Kilit Uzmanı Özlem Yurdanur, İSKEP olarak Kahramanmaraş’ta neler yapıldığına değindi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi olarak İSKEP’ten memnun olduklarına dikkat çekti.

Genel Sekreter Çetinkaya: “Büyükşehir Belediyesi olarak İSKEP Projesini duyduğumuzda arkadaşlarımızla istişare ederek, Kahramanmaraş’ın bundan nasıl faydalanabileceği yönünü araştırıp müracaatta bulunmuştuk.

Bu proje sayesinde kapsamlı birçok faaliyet yürüttük. Bu proje ile kendi işyerini kurarak ekmeğini kazanan insanlarımız var.  Kendi emeğine dayalı dezavantajlı bireylerimizin işyeri açması bile Kahramanmaraş için bir kazanç sayılmaktadır.

Bu bağlamda ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarından İSKEP Projesi boyunca her zaman destek gördük. Kamu kurum ve kuruluşlarına gittiğimizde hiçbir zaman hayır cevabı yerine biz ne yapabiliriz cevabı ile karşılaştık ve bundan da oldukça memnun olduk.

İSKEP Projesi dezavantajlı bireyleri toplum nezdinde dilenci konumundan kurtarıp topluma faydalı bir birey olarak kazandırmayı hedeflemektedir.

Bu arada bu projenin gerçekleşmesi sürecinde bizleri yalnız bırakmayan ve her toplantımıza icabet ederek sesimizi duyuran basın mensuplarımıza da hassaten teşekkür ediyorum. Sağolsunlar her davetimize icabet ederek bizleri yalnız bırakmadılar ve yaptıkları haberlerle bizlere destek olarak toplumun bütün kesimine bu projenin duyulmasını ve yayılmasını sağladılar.

Bu proje devam eder mi etmez mi bilmiyorum ama biz burada yakaladığımız ivme ile yolumuza devam edeceğiz. Kahramanmaraş’ı daha güzel yerlere nasıl getiririz diye gayretlerimize ve mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen İSKEP Koordinatörü ve Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, projenin 2014 yılı Ağustos ayında başladığını ve kendisinin Ekim 2014 yılında bu göreve kendisinin atandığını ifade ederek iki yıllık süreci slayt eşliğinde anlattı.

Konuşmaların ardından misafirlere kokteyl eşliğinde iki yıllık çalışmayı anlatan resim sergisi gezdirilerek bilgi verildi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.