Kahramanmaraş'ta mart ayında neler oldu?

Kahramanmaraş Valiliğine bağlı olan kurumların Mart ayındaki faaliyetlerini sizler için derledik.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2016 16:08
Kahramanmaraş'ta mart ayında neler oldu?

 

Kahramanmaraş Valiliği Mart ayı faaliyet raporunu yayınladı. Raporda dikkat çeken hususları sizler için derledik.

425 İşsiz Vatandaşımız İşe Yerleştirildi

Kahramanmaraş’ta Mart ayında herhangi bir dezavantajı olmayan İŞKUR’a kayıtlı 28 bin 260 işsizden 422 kişi, engelli 649 İŞKUR’a kayıtlı işsizden 3, eski hükümlü 63 kayıtlı işsiz ve TMY(Terörle Mücadeleden Yararlanan) 2 kayıtlı işsiz olmak üzere 425 işsiz işe alındı.

Yaklaşık 2 bin vatandaşa yaklaşık 2 milyon TL ödeme yapıldı

İl Müdürlüğümüzün çalışma alanında olan işyerlerinde çalışırken kendi kusuru olmaksızın işten çıkarılan ve işsizlik ödeneği almak için başvuran 2374 kişiden, işsizlik ödeneği alma hakkını kazanmış 1797 kişiye ödeme yapıldı. Kalan 577 kişiye ise mevzuatta belirlenen koşulları sağlayamamış olmaları nedeniyle işsizlik ödemesi yapılmadı. İşsizlik ödeneği olarak toplam 1 milyon 990 bin 597 lira 59 kuruş ödeme yapıldı.  

409 Vatandaş Meslek Edindirme Kursuna Katıldı

60 kursiyerin katıldığı 3 istihdam garantisiz meslek edindirme kursu, 97 kursiyerin katıldığı 1 uygulamalı girişimcilik eğitimi ve 252 kursiyere 15 özel politika (suça meyilli çocuklar vb.) çerçevesinde meslek edindirme kursları düzenlenmiştir. Bu kurslarda toplam 409 kişi eğitildi.

İşçilerimizin Hakları Korunmaya Devam Ediyor

Kahramanmaraş Valiliği tarafından yayınlanan Mart ayı faaliyet raporuna göre işçi şikâyetleri ile ilgili 97 başvuru alındığı, 50 başvurunun işlemi sonuçlandırıldığı ve kalan 47 başvuru ile ilgili işlemler halen devam ettiği belirtildi. Sendika yetkilendirilmesi konusunda 3 başvuru alındığı, 2 başvurunun işlemi sonuçlandırıldığı ve 1 başvurunun işlemi ise devam ettiği bildirildi.  

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.