Kahramanmaraş'ta Orman Yangınında Tutuklanan Kişi Adli Kontrolle Özgür!

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2023 22:04
Kahramanmaraş'ta Orman Yangınında Tutuklanan Kişi Adli Kontrolle Özgür!

Kahramanmaraş'taki orman yangınında yakalanan şüpheli adli kontrolle serbest! Yangın 50 hektarlık alana zarar verdi.

Kızıleniş Mahallesi'nde 8 Eylül'de meydana gelen orman yangını ile ilgili olarak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışmalarını sürdürdü.

Yapılan incelemeler sonucunda, M.Ç. (46) adlı kişinin yangının çıkış sebebini tespit ettiler. M.Ç., zeytin bahçesinde semaver yakarken çıkan yangının otluk alana ve daha sonra ormanlık alana sıçradığı tespit edildi. Bu nedenle M.Ç., gözaltına alındı.

M.Ç. ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

M.Ç., gözaltındaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından alınan karar sonucunda M.Ç., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YANGIN HAKKINDA BİLGİ

8 Eylül'de Türkoğlu ilçesi Kızıleniş Mahallesi kırsalında çıkan orman yangını, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından havadan ve karadan yapılan müdahalelerle 17 saatlik bir süreç sonunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında yaklaşık 50 hektarlık bir alan zarar gördü.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.