Kahramanmaraş'ta suya zam geldi!

KASKİ, Kahramanmaraş'ta içme suyu fiyatlarına 39 kuruşluk bir artış yaptı. Vatandaşlar, beklenen indirim yerine zamla karşılaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2024 13:37
Kahramanmaraş'ta suya zam geldi!

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), içme suyu tarifelerinde mayıs ayı itibarıyla 39 kuruşluk bir artışa gitti. Bu artış, özellikle yerel seçimler sonrasında birçok belediye başkanının içme suyu fiyatlarını düşürme taahhüdünden sonra beklenen bir gelişme değildi.

31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından birçok belediye başkanı, vatandaşların su faturalarını azaltmak amacıyla içme suyu ücretlerinde %20'ye varan indirimler yapmayı vaat etmişti. Ancak, Kahramanmaraş'ta KASKİ'nin mayıs ayı içme suyu tarifelerini açıklaması, bu beklentilerin aksine oldu. Yapılan duyuruya göre, içme suyu ücretlerinde 10 ila 39 kuruş arasında bir zam yapıldığı belirtildi.

Yeni fiyatlar, Elbistan ilçe merkezindeki içme suyu metreküp başına 12 lira 27 kuruştan 12 lira 66 kuruşa yükseldi. Beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki abonelerin su ücreti ise 8 lira 2 kuruştan 8 lira 26 kuruşa çıktı. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarının içme suyu bedeli ise 4 lira 13 kuruştan hesaplanacak.

Ancak, bu fiyatlar KDV, çevre ve temizlik vergisi gibi ek kalemleri içermiyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.