Kahramanmaraş'ta "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" Programı Başladı

Kahramanmaraş'ta "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" Programı Başladı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2020 17:26
Kahramanmaraş'ta "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" Programı Başladı

TARIMLA İÇ İÇE OLAN KADIN ÇİFTÇİLERİMİZE DUYURULUR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında gerçekleştirilen “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programının genel amacı; tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmaktır.

kadin-girisimciler-(1)-001.jpeg

İlk olarak 2015 yılında başka illerde uygulanan proje; 2017 yılında Bakanlığımızca belirlenen; ilimizin de aralarında bulunduğu Kahramanmaraş, Osmaniye, Amasya, Afyonkarahisar, Aydın, Batman, Bursa, Çorum, Erzincan, Giresun, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Samsun, Tokat illerinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.“Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programı kapsamında Kahramanmaraş genelinde 75 genç kadın çiftçimize, İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik, sertifikalı, 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilecektir.

İlimiz genelinde 18-40 yaş arası 75 genç kadın çiftçinin eğitim alarak farklı ve özgün projeler hazırlayabilmeleri için çalışmalar başlamıştır. Bu çalışmalardan faydalanarak proje hazırlamak isteyen kadın çiftçilerimiz şubat ayına kadar il müdürlüğümüze başvuruda bulunabilecekler.

Çalışmanın sonunda “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı” kapsamında girişimcilik eğitimi alarak proje hazırlayan kadınlarımız projelerini düzenlenecek bir etkinlikle tanıtacaklardır. Bağımsız beş kişilik Jüri tarafından değerlendirilerek ilk üç proje ödüllendirilecektir.

Müdürlüğümüzce düzenlenecek olan Proje Pazarı ve Sertifika Dağıtım Töreni sonunda ilimizi temsil edecek olan kadın çiftçi ve projesi, Bakanlığın belirleyeceği bir tarihte 16 il projeleriyle yarışacaktır.

Projeye başvurmak isteyen bayan çiftçilerimizin 24-Şubat-2017 tarihine kadar bağlı bulundukları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

                                                                                               İhsan EMİRALİOĞLU

                                                                                                        İl Müdürü

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.