Kahramanmaraş'ta Yenikapı ruhu

Kahramanmaraş'ta Yenikapı ruhu

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2016 19:34
Kahramanmaraş'ta Yenikapı ruhu

CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı, dün Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik düzenlenen saldırıyı kınamak üzere Özel İdare binası önünde, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir ve diğer siyasi partilerin temsilcileri ile basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Önceki gün partililerle buluşmak üzere Artvin’e giden ve yol üzerinde seyir halindeyken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik PKK’lı teröristler tarafından saldırı gerçekleştirilmişti. Gerçekleştirilen bu saldırı nedeniyle Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, Vatan Partisi İl Başkanı Cafer Sincan katılımıyla kınandı. Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan siyasi parti temsilcileri birer konuşma yaparak, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırıyı kınadı ve milli birlik, beraberlik mesajı verdi.

BU OYUN EL ELE BOZULACAK

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Esat Şengül, şunları kaydetti: “Önceki gün Artvin’de genel başkanımıza karşı girişilen suikast girişimi Kemal Kılıçdaroğlu şahsında demokrasimize yönelik hain bir pusudur. Hangi terör örgütü yapmış olursa olsun lanetliyor ve kınıyoruz. Düşmanımın, düşmanı dostumdur mantığıyla hareket eden 15 Temmuz darbecileri kendilerine içeriden yeni işbirlikçileri bulmak suretiyle bu tip provakatif eylemleri devam ettirmek isteyeceklerdir. Emperyalist güçlerin içeride ki işbirlikçiler aracılığıyla sahneye koydukları oyun etnik çatışma ve iç savaş arzusudur. Bunun için hedef Kılıçdaroğlu seçilmiştir. Ama bu oyunu hep birlikte bozacağız. Çünkü Kapitalizmin en büyük düşmanı milletin bağımsızlığıdır. Bunu 15 Temmuzda ortaya koyan aziz milletimiz adeta düşman çatlatmıştır. Bizlerin siyasi ideolojileri farklı olabilir. Oy verdiğimiz siyasi parti farklı olabilir. Ama söz konusu vatansa gerisi teferruat olur diye düşünen ecdatların torunlarıyız. Ey hainler benim genel başkanım “Asker öleceğine, ben ölseydim” diyecek kadar dürüst, “Allah’ın verdiği canı Allah alır, bir canım varsa feda olsun millete” diyecek kadar namuslu, ölümden korkmadan programına devam edecek kadar yağız bir delikanlıdır. Çünkü o Anadolu’nun Kemal’idir.”

BİZİ BÖLEMİYORLAR, BİRLEŞTİRİYORLAR

AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir ise şunlar dedi: “15 Temmuz darbe girişimini planlayanlar bu girişim başarılı olsaydı, Türkiye üzerinde ki emellerini gerçekleştirmeyi planlıyorlardı. Ama 15 Temmuz işgal girişiminden sonra Türkiye’de her kafadan tek ses çıktı. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Tabii bu hesap tutmayınca şimdi bu hesapların artçı hesaplarını piyasaya sürdüler ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna bir saldırı oldu. Sanki bu saldırı ile o 15 Temmuzda ki işgal girişimi hesaplarını yeniden hayata geçirmeyi planlıyorlardı. Ama yine yanıldılar. Bu bizi daha çok birbirimize yaklaştırdı. Biz 15 Temmuz günü CHP ve MHP İl Başkanımızla orada meydandaydık. O günden sonrada sık sık bir araya geldik. Ama 3-4 gündür bir araya gelmemiştik. Şimdi yine bir araya geldik. Her saldırının ardından biz yine bir araya geleceğiz.”

BU MİLLET DİZ ÇÖKMEZ!

MHP İl Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, şunları söyledi: “Ülkemizin üzerine sürekli büyük oyunlar oynanmakta. Bu dünde oynanmaktaydı, 100 yıl sonrada oynayacaklar. Ama bizler birlik ve beraberliğimizi kardeşliğimizi her zaman bugünkü gibi Kuvayı milliye ruhu ile tuttuğumuz zaman inanın bize güçleri yetmeyecektir. Hiçbir zaman aziz Türk milletini diz çöktüremeyeceklerdir ve görüyoruz ki ABD’nin sürekli oyunları hiçbir zaman bitmeyecektir. CHP’lisiyle, AK Partilisiyle ve diğer bütün siyasi partilerle özellikle vatanını, milletini, bayrağını seven herkesle biz dimdik ayakta durmalıyız. Bizler MHP olarak her zaman milletimizin yanındayız. Gerekirse can vermeye de razıyız. İnşallah rabbim asla bu bayrağımızı, ezanımızı susturmaz. Yarından itibaren ve diğer günlerde bunlar toplumsal çatışmaya yol açacak durumlar yaratacaklardır. Ama siz siz olun asla inanmayın. Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle, Türk’üyle eğer birileri Cem Evi’ne saldırırsa, gitsin Sünni kardeşlerimiz orada nöbet tutsun. Camiye saldırı olursa, gitsin Alevi kardeşlerimiz orada nöbet tutsun. Çünkü bizim bir daha yaşayacak başka bir memleketimiz yok.”

BU SALDIRI TÜRKİYE'YE YÖNELİKTİR

Vatan Partisi İl Başkanı Cafer Sincan, şunları kaydetti:” ABD B planını uygulamaya başlamıştır. 15 Temmuzda FETÖ’cü darbe girişimi başarıya ulaşmayınca b planını uygulamaya başladı. ABD’nin b planı Türkiye’de kaos yaratmaktır. Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı Türkiye’ye yapılan bir saldırıdır. Biz biliyoruz ki 15 Temmuzdan bu yana oluşmakta olan milli birlik ruhuna Kılıçdaroğlu’na saldırılarak gözdağı verilmek istenmektedir. Ama emin olun Türkiye cephesini Atlantik’ten Doğu’ya çevirmiştir. Komşularımızla Irak’la, İran’la, Suriye’yle, Rusya’yla yeni bir oluşumun içerisine gireceğiz. Suriye’nin toprak bütünlüğü hepimizin toprak bütünlüğüdür. Türk ordusunun 2 gün önce Suriye’ye girmiş olmasını sonuna kadar destekliyoruz. Burada da Demokrasi nöbetleri haricinde ilk defa CHP’si, MHP’si, AK Parti’si, Vatan Partisi bir araya gelmiş bulunmaktalar. Türkiye’de oluşturulan bu birlik havasını devam ettirelim. Bozmak isteyenlere de fırsat vermeyelim.

thumbnail_dsc_1625.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.