Kahramanmaraş'tan almanya'ya yük asansörü ihracatı

Kahramanmaraş'ta hareketli dış cephe platformu ve yük asansörü üretimi yapan Cenkamak Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Almanya başta olmak üzere, birçok ülkeye ihracat yapıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2016 14:22
Kahramanmaraş'tan almanya'ya yük asansörü ihracatı

2007 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta makine imalatı gerçekleştiren Cenkamak Sanayi Ticaret Limited Şirketi yüksek standartlarda kremayer dişli sistemi ile çalışan; malzeme asansörleri, inşaat asansörleri, hareketli cephe platformları, insan ve malzeme taşıma asansörleri üretiyor.
Kalitesi ve güvenliği noktasında Alman mühendislerinden tam not alan asansörler hakkında bilgi veren Cenkamak Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Taşkın, “8 kat ve üzeri olan inşaatlarda bu platformun kullanılması zorunlu oldu. Her yerde kullanılacak bir ürün olacak, ürettiğimiz makineler gökdelen inşaatlarında hem iş güvenliği hem de zaman kazanma adına elzem bir ürün oluyor” dedi.
Kahramanmaraş yeni sanayi sitesinde 70 personelle üretim yapan şirket, bu yılın mart ayından itibaren, yeni yerinde üretim kapasitesini artırarak 120 kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını ifade eden Taşkın, “Üretim kapasitesinin artırarak hem daha çok makine üretip hem de daha çok kişiye iş imkanı sağlamaktan dolayı oldukça mutluyuz” dedi. Taşkın, yeni üretim yerinde aylık 50 makine üretimi hedeflediklerini dile getirirken, yıllık ihracat rakamlarının ise 20 milyon TL’yi bulabileceğini vurguladı.
Kahramanmaraş’ta üretilen dış cephe iskele platformu ve dış cephe yük asansörlerine, başta mekanik devi olarak bilinen Almanya olmak üzere birçok ülkeden sipariş olduğuna dikkat çeken Taşkın, “Almanya, Kırgızistan, Azerbaycan, Türkmenistan, İran ve Bulgaristan gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Makinelerimizin kalitesi ve güvenliği birçok ülkede biliniyor. Aylık 100’e yakın elektronik platform talebi alıyoruz fakat üretim kapasitemiz maalesef buna yeterli olmuyor. Ama bu talep bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.