Kahramanmaraş'tan Gazze'ye Uzanan İyilik Eli: İsrail Onları da Katletti-

Kahramanmaraş'tan Gazze'ye yardıma koşan yardım görevlileri, İsrail saldırısında hayatını kaybetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2024 12:33
Kahramanmaraş'tan Gazze'ye Uzanan İyilik Eli: İsrail Onları da Katletti-

İsrail'in Gazze'deki hava saldırıları sonucunda, aralarında Avustralya, İngiltere ve Polonya vatandaşlarının da bulunduğu yedi yardım görevlisi hayatını kaybetti.

İSRAİL'İN SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Gazze'nin farklı bölgelerindeki hava saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu, saldırılarının birinde, World Central Kitchen (WCK) adlı yardım kuruluşunun aracını hedef aldı. Bu saldırıda, içinde bir Avustralya, bir İngiltere ve bir Polonya vatandaşının da bulunduğu 7 yardım görevlisi yaşamını yitirdi.

25 HEDEF VURULDU

İsrail ordusu, son bir günde Gazze genelinde 25 hedefi hava saldırılarıyla vurduğunu açıkladı. Hedefler arasında silah depoları ve "terörist altyapılar" yer alıyor.

POLONYA'DAN BEKLENTİ

Polonya Dışişleri Bakanlığı, ölen yardım görevlileri arasında bir Polonyalının da olduğu yönündeki haberlerle ilgili resmi teyit bekliyor. Polonya'nın Przemysl Belediye Başkanı Wojciech Bakun, Polonyalı yardım görevlisini Damian Sobol olarak tanımladı.

YARDIM GÖREVLİLERİNİN KİMLİĞİ BELİRLENİYOR

Sobol'un iş arkadaşları, sosyal medyada onun daha önce Ukrayna'daki insani yardım faaliyetlerine katıldığını paylaştı. Elbistan'da yemek dağıtan ekipte görev alan Sobol, İsrail'in Gazze'deki saldırısında yaşamını yitirdi.

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, "masum insanlara" yapılan saldırının trajik ve istenmeyen bir olay olduğunu kabul etti. Netanyahu, benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli adımların atılacağını vurguladı.

YARDIM GÖREVLİLERİNİN HAYAT HİKAYELERİ

Avustralyalı Lalzawmi 'Zomi' Frankcom, Gazze'deki Yardım Lideri olarak görev yapıyordu. Polonyalı Damian Sobol ise Gazze'deki insani krizde ihtiyaç sahiplerine yardım ediyordu. Diğer ölen yardım görevlileri arasında İngiliz, Amerikalı-Kanadalı ve diğer İngiliz vatandaşları bulunuyordu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.