Kandiller eshab-ı Kehf’te bir başka güzel…

Kandiller eshab-ı Kehf’te bir başka güzel…

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2017 12:51
Kandiller eshab-ı Kehf’te bir başka güzel…

Afşin Belediyesi Berat Kandili münasebetiyle Eshab-ı Kehf Külliyesine ibadet için gelen vatandaşlara geleneksel hale dönüştürdüğü Osmanlı Şerbeti ikram etti.

Kandillerin en yoğun kutlandığı Eshab-ı Kehf Külliyesine Afşin Belediyesi görevlilerince çadır kuruldu. Yatsı namazı sonrası vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ile lokum ikram etti.

ashab1.jpg

Osmanlı Şerbeti dağıtımına katılan ve Eshab-ı Kehf’te yapılan hizmetler hakkında konuşan Afşin ilçe Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven şunları söyledi,” Öncelikle tüm İslam âlemi ve hemşerilerimin kandilini kutluyorum. Rabbim tüm herkese kurtuluş ve bağışlanma nasip etsin inşallah. Eshab-ı Kehf’deyiz, anlamı çok büyük bu mekânın bizim için. Yine kandillerde, mübarek günlerde geleneksel hale getirdiğimiz Osmanlı şerbeti ikramlarında bulunduk gelen misafirlerimize. Afiyet olsun diyorum. Eshab-ı Kehf’e olan ilgiyi artırabilmek adına bir takım çalışmalar yaptık bu mekânlarda. Yürüyüş yolları, ışıklandırmalar, daha güvenli ortam sağlamak adına mevcut güvenlik kameralarının güçlendirilmesi, tarihi mekân aydınlatmaları ve ses sistemlerini yeniledik. Müze çalışmaları yaptık. Özellikle Külliyemizin medrese ribat kısmındayız şu anda. Geçmişte yüzlerce talebe, ilim adamı yetiştirmiş bir mekân burası. Bu mekânda eski yaşantıyı canlandırmak için yeni neslimize eskiden eğitim gören insanlarımızın, eski fonksiyonları hatırlatmak için müze çalışmaları yaptık. Canlandırmalar yaptık ve vatandaşlarımız tarafından olağanüstü ilgi görmeye başladı. Özellikle civar il ve ilçelerden ziyaretçi akınına uğruyor. Yine Eshab-ı Kehf’in üçüncü yapısı olan han kısmında dönemin oteli misafirhanesi malumunuz, seyahat edenlerin dinlendikleri ve ihtiyaçlarını gördükleri bir mekân. Bu alanda da asli fonksiyonlarını göstermek adına bir takım çalışmalar, canlandırmalar yaptık. İbadet yapılan, eğitim alınan ve han kısmında bu müze çalışmalarını yaptık. Bu vesile ile ben tekrar tüm hemşerilerimin beratını kutluyorum. Hepsinin beratlarını almalarını yüce Allahtan diliyor, teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Afşin Belediyesinin ikramını gören vatandaşlar memnuniyetlerini ifade ederken, dağıtılan Osmanlı Şerbeti büyük ilgi gördü.

ashab2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.