Kapıçam Tabiat Parkı: Kahramanmaraş'ta Fotoğrafçıların ve Keşifçilerin Vazgeçilmezi

Kapıçam Tabiat Parkı: Doğanın güzelliklerini keşfedin, macera dolu aktivitelerin tadını çıkarın. Kahramanmaraş'ın doğal cenneti!

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Kasım 2023 15:22
Kapıçam Tabiat Parkı: Kahramanmaraş'ta Fotoğrafçıların ve Keşifçilerin Vazgeçilmezi

Kapıçam Tabiat Parkı, doğaseverlerin görmesi gereken harika bir yerdir. Kahramanmaraş kent merkezine sadece 13 km uzaklıkta bulunan bu muhteşem park, 400'den fazla otsu ve odunsu bitki türünü koruma altına almaktadır.

DOĞAL GÜZELLİKLERİN BULUŞMA NOKTASI

Parkın içinde bulunan botanik bahçe, kınalı keklik üretim istasyonu, yapay göletler, mesire alanları ve ekstrem park gibi farklı bölümler, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunar.

BİTKİ DÜNYASININ KEŞFİ

Kapıçam Tabiat Parkı, bitki tutkunları için bir cennettir. Yüzlerce çeşit ağaç, çiçek ve aromatik bitki burada yer alır. Eğer bitkilere ilgi duyuyorsanız, burası adeta bir botanik okulu gibidir. Farklı bitki türlerini öğrenmek ve keşfetmek için mükemmel bir fırsattır.

FOTOĞRAF SEVERLERİN VAZGEÇİLMEZİ

Park, sadece bitkilerle değil aynı zamanda kuşlar ve böceklerle ilgilenen fotoğrafçılar için de bir cennettir. Her mevsimde farklı renklere bürünen bitkiler ve bölgeye gelen kuş ve böcek türleri, fotoğrafçıları bekliyor.

getlstd-property-photo.jpg

DOĞANIN GÜZELLİĞİNİ İÇSELLEŞTİRİN

Tabiat parkında saatlerce bitki keşfi yapabilir ve doğayı içselleştirebilirsiniz. 3 adet yapay göletin etrafındaki banklarda oturarak doğayı seyre dalabilirsiniz. Mangal yapmak yasak olsa da kendi yiyeceklerinizi getirerek piknik yapabilirsiniz.

MACERA TUTKUNLARI İÇİN BİR CENNET

Kapıçam, 2018 yılında ilk ekstrem parkını açtı. Zorbing, zipcoaster, zipline, serbest düşüş, dev salıncak, atv ve atlı safari gibi birçok farklı macera aktivitesi sunar. Ancak 2020'den itibaren pandemi nedeniyle kapalıdır.

1249641.jpg

AİLE İÇİN İDEAL BİR MEKAN

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen mesire alanı, su, tuvalet, mescit ve oyun alanı gibi sosyal olanaklara sahiptir. Girişler ücretsizdir ve mangal yakmak serbesttir.

kapicam-mesire-alani-1.jpg

KINALI KEKLİK ÜRETİM İSTASYONU

Doğa Koruma ve Milli Parklar bünyesinde bulunan kınalı keklik üretim istasyonu, kınalı kekliklerin korunmasına katkı sağlar. Ancak istasyon ziyaretçilere kapalıdır.

ULAŞIM KOLAYLIĞI, KAPIÇAM'A NASIL GİDİLİR?

Kapıçam Tabiat Parkı, kendi aracınızla rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir konumda bulunur. Ayrıca Kahramanmaraş kent merkezinden düzenli otobüs seferleri de vardır.

Kapıçam Tabiat Parkı, doğanın güzelliklerini keşfetmek ve macera dolu bir gün geçirmek isteyen herkes için mükemmel bir destinasyondur.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.