Karanlığın üzerine güneş gibi doğacağız

Karanlığın üzerine güneş gibi doğacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2017 09:02
Karanlığın üzerine güneş gibi doğacağız

Osmanlı Ocakları 1453 Kahramanmaraş İl Başkanı Alican Arabacı, Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi olan Gençlik yapılanmalarına Osmanlı Ocakları 1453 olarak yeni bir bakış açısı getireceklerini ifade etti.

Arabacı, Teşkilat yapılanması içerisinde en temeldeki amaçlarının Gençlik Harekatının düzenlenmesi ve dizayn edilmesi olduğunu belirterek, Osmanlı Ocakları 1453 teşkilat çalışmaları ile birlikte Kahramanmaraş’tan başlayarak tüm gençlik yapılanmalarında Osmanlı Tarihinin izlerinin görülebileceğini kaydetti.

m1-014.jpg

Arabacı: “Amacımız İslam Dinini yaymak. İslam üzerine gençlerimizi mahallelerden toplayıp dersler vererek topluma kazandırmak istiyoruz. Bizim STK’mızın amacı ne kadar gençleri toplayıp İslam Dinine kazandırabilirsek o kadar bizim için kardır. Gençlerimizi uyuşturucu tuzağından uzaklaştırıp asıl tarihimizi şekillendiren Osmanlı Cumhuriyeti sisteminde dersler vererek İslam’a kazandırmayı düşünüyoruz. Burada Osmanlıca Dersleri vererek Gençlerimizi Osmanlıca ile de tanıştırmak istiyoruz.

Derneğimizin alt yapısı şekilleniyor. Biz sportif etkinlikleri farklı boyutlara taşıyarak gençlerimizin ilgisini çekmeye çalışacağız. Örneğin bir futbol takımı, bir Voleybol takımı veya bir Basketbol takımı kurarak gençlerimizi spora yaklaştırıp onların sporla tanışması ve fikri altyapılarının İslam’a dönük bir şekilde oluşması için elimizden gelen yeniliği yapmayı düşünüyoruz.”

BİZİM KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Osmanlı Ocakları 1453 olarak kapılarının herkese açık olduğunu belirten Alican Arabacı, Tüm Kahramanmaraş halkına çağrıda bulunarak herkesin derneğe gelip bir çay içmesini ve derneği tanımasını istedi.

Başkan Arabacı,  Osmanlı Ocakları 1453’ün üye sayısının 250’e yaklaştığını ve her geçen gün sayının arttığını belirterek, Üye olmak isteyenlerin Derneğe katılımında güvenlik aşamasından geçerek derneğe üye olduklarını belirtti.

Arabacı açıklamalarına şu şekilde sonlandırdı:

“Teşkilat yapılanmamız biraz farklı. Öncelikle derneğimize gelip üye olmak isteyen kişiye hemen üyeliğe almıyoruz o kişi hakkında biraz araştırmalar yapıp güvenilirliğinden tam emin olduğumuzda derneğimize üyeliğini kabul ediyoruz. Bu yaptığımız çalışma Osmanlı Ocakları 1453’ün kuruluş aşamasını tamamlayıp süreklilik kazanmak için büyük önem taşıyor.

Bizim kapımız herkese açık. Bizim ocağımıza gelip bizi tanısınlar bizi görsünler. Bizim bir bardak çayımızı içsinler.

Şu anda 250’e yakın üyemiz var. Kadın Kollarımızı da aktif hale getirdik ve ilçelerimize de başkanlık açmayı düşünüyoruz. İlçelerdeki teşkilatlanma programlarımız hazır. Oradaki başkan arkadaşlarımızla bir nevi güvenlik soruşturmalarını yaptıktan sonra Başkanlık Atamalarını yapacağız.

Osmanlı Ocakları 1453 Kuruluş amacı bu topraklarda İslami Gençlerin yetişmesidir. Bu kuruluş amacına yönelik olarak her zaman için çalışacak olan bu dernek Karanlığın Üzerine Güneş Gibi Doğacaktır. Buradan Tüm Kahramanmaraşlı vatandaşlarıma sesleniyorum gelsinler bizi tanısınlar kuruluş amacımızı kendilerine anlatalım ve bizi tanısınlar.”

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.