“Kardeşimi Geleceğe Taşıyorum Sosyal Uyum Projesi’nin” açılış programı yapıldı

Rıdvan Hoca Vakfı ve Uluslarası Göç Örgütü (IOM) işbirliği ile Kahramanmaraş'ta uygulanacak Kardeşimi Geleceğe Taşıyorum Uyum Projesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2022 11:09
“Kardeşimi Geleceğe Taşıyorum Sosyal Uyum Projesi’nin” açılış programı yapıldı

Rıdvan Hoca Vakfı ve Uluslarası Göç Örgütü (IOM) işbirliği ile Kahramanmaraş'ta uygulanacak Kardeşimi Geleceğe Taşıyorum Uyum Projesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Program öğrencilerin Kuranı Kerim Tilavetiyle başladı. Rıdvan Hoca Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Seyfi Pınarbaşı’nın açılış konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Nurdoğan proje tanıtımıyla ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör projeyle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Ardından öğrenciler Çanakkale Türküsünü ve Erdem Bayazıt’ın Bulmak şiirini seslendirdiler.

Vali Coşkun ise program sonunda katılımcılarla yaptığı hasbihalde, “Ev sahibi konumundaki hemşehrilerimiz ile ilimizde yaşayan  göçmenler arasındaki sosyal uyuma katkı sağlamak ve iki toplum arasındaki etkileşimi olumlu yönde artırmak amacıyla hayata geçirilen “Kardeşimi Geleceğe Taşıyorum Projesi’nde” emek veren tüm paydaşlara şükranlarımı sunuyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

Programa Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve iletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe OK, Vali Yardımcısı ve Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoglu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Göç idaresi İl Müdürü Burak Yolcuoğlu, Aile ve Sosyal İl Müdürü Mutlu Kaya, İOM Temsilcisi Hazal Öz, Kızılay Toplum Merkezi Yöneticisi İlhan Kılıç, İHH Temsilcisi Süleyman Erayman, Vakıf gönüllleri ve ilgili kurumların çalışanları katıldı.

Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise yaptığı konuşmada, projenin toplumlar arasındaki birleştirici özelliğine vurgu yaptılar.

kahram2-001.jpg

Program konuşmaların ardından göçmen öğrencilerin hazırlamış olduğu Türkçe şiir ve müzik dinletisiyle son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.