Kariyer Günleri KSÜ Öğrencileri ile Sektör Temsilcilerini Buluşturdu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının (KMTSO) birlikte düzenlediği “Kariyer Günleri” KSÜ öğrencileriyle Kahramanmaraş’ta hizmet veren firma temsilcilerini buluşturdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2015 09:44
Kariyer Günleri KSÜ Öğrencileri ile Sektör Temsilcilerini Buluşturdu

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen kariyer günlerinin açılış konuşmasını KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük yaptı. “Bulunduğunuz mesleği becerebilmek ve ileride gelebileceğiniz mevkileri çoğaltmak için temel kural işinize aşık olmaktır” diyen Karaküçük başarılı olmak en önemli unsurun sebat etmek olduğuna vurgu yaptı.

 

Başarı sırlarını KSÜ öğrencileri ile paylaşan Karaküçük “Mesleklerinizi iş dünyasının içerisinde çalışırken işletmelerde ve firmalarda öğreneceksiniz. Bu meslekleri esas orada kazanacaksınız. Ve önemli olan sebatkâr olmanızdır. Azimli olmak ise size çok geniş ufukları açacaktır.” diye konuştu.

 

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı ise konuşmasında başarının tesadüf olmadığının altını çizerken “Artık başarıların arkasında tesadüflerin payı neredeyse yoktur. Bu sebeple gelişen dünyaya ayak uydurmak mecburiyetindeyiz. Bunun da tek yolu, rekabet ortamına ayak uyduracak cesur ve kararlı insanları yetiştirmekten geçmektedir. ”diye konuştu.

 

Kariyer Günlerinin, Üniversitemiz ve öğrencilerimiz açısından çok faydalı olacağına inanıyorum diyen Prof. Dr. Fatih Kıllı “Ülkemiz genelinde; metal mutfak eşya, tekstil, kuyumculuk ve bakır sektöründe Kahramanmaraş sanayisi çok önemli bir noktadadır. Üniversite olarak ilimizdeki bu potansiyeli değerlendirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

 

Aristoteles’in “Gençlerin yetişmesine önem veriniz; çünkü bu yolda en küçük ihmal, ülkenin yapısını ve geleceğini yok eder.” Sözünü hatırlatan Rektör Yardımcısı Kıllı sözlerini şu şekilde sürdürdü “Biz de üniversite olarak siz değerli öğrencilerimizin hem sosyal, hem kültürel, hem de bilimsel olarak iyi yetişmesi adına gayret etmekteyiz. Üniversite olarak; Bitirme Tezlerinizi sanayinin ihtiyacına yönelik yapasınız diye her başarılı bulunan projeyi 3500 TL ile, Yüksek lisans projelerini de 7000 TL ile destekliyoruz. Ayrıca TÜBİTAK; Sanayi Odaklı Bitirme Tezlerinizi 4000 TL ile Araştırma Projelerinizi ise 2500 TL ile desteklemektedir. Bu destekleri kullanarak kendinizi geliştirmeniz, katma değeri yüksek ürünler üreterek patente dönüştürmeniz; bizim ve ülkemizin yarınları adına çok çok önemlidir.”

dsc_1797-kopyala-kopyala.jpg

Açılışta konuşan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Kıymık öğrencilere seslenerek “Bundan sonraki hayatınız bu firma ve kuruluşlar ile şekillenecek. Başaralı olmanın en büyük yolu sabırlı olmak, çalışmak, işini sevmek ve teknolojiyi takip etmenizdir.” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından MADO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atila Kanbur, MADO markasının doğuş serüvenini öğrencilerle paylaştı. Gençlerin başarıyı yakalaması için her şeyden önce anne baba duasını almalarının önemine vurgu yapan Kanbur, işe sahip çıkma ve işi geliştirmenin de başarıyı etkileyen diğer unsurlar olarak sıraladı,


İş disiplinini babamızdan işimizi sevmeyi annemizden öğrendik diyen Kanbur şunları söyledi: “Bizim tek hedefimiz vardı o da çalışmaktı. Çalıştık, çalıştık, çalıştık bu noktalara geldik.
Sabah saat 5’te iş yerimi açıp, işime başlıyorum. Annemin ve babamın duası ile bir yerlere geldik. Çok çalıştık. Hala da çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

Açılış programının ardından KSÜ Rektör Yardımcısı Fatih Kıllı ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük tarafından MADO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Kanbur’a plaket takdim edildi.

 

İki gün süren “Kariyer Günleri” kapsamında Kahramanmaraş’ın önde gelen firmaları KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu fuaye alanında kurdukları stantlarla öğrencilerle bir araya geldi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.