KASKİ'DEN öğrencilere uygulamalı su tasarrufu eğitimi

KASKİ'DEN öğrencilere uygulamalı su tasarrufu eğitimi

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2016 10:08
KASKİ'DEN öğrencilere uygulamalı su tasarrufu eğitimi

KASKİ Genel Müdürlüğünün tesislerini gezen Türkoğlu ilçesi Çakıroğlu İlkokulu öğrencilerine uygulamalı su tasarrufu eğitimi verildi.

Öğrencilere ilk olarak  185 Çağrı Merkezini gezdirilerek  185 Çağrı Merkezinin işleyişi anlatıldı. Daha sonra Ayvalı İçme Suyu Arıtma tesisi gezdirilen öğrencilere suyun kaynağından evlerimize gelene kadar geçtiği süreçler anlatıldı. 

 

Uygulamalı Su Tasarrufu Eğitimi Verildi

Ayrıca Ayvalı İçme Suyu Arıtma tesisinde KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Su Tasarrufu Eğitim Projesi kapsamında öğrencilere uygulamalı olarak su tasarrufu eğitimi verildi.

KASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “22 Mart Dünya Su Gününde başlayan ve toplam 12 okulda 2750 öğrenciye suyun tasarruflu ve etkin olarak kullanımının özellikle ilkokul seviyesindeki öğrencilere anlatılarak ve öğretilmesi amaçlanmıştır. Bugünde Türkoğlu İlçesi Çakıroğlu İlkokulu öğrencileri KASKİ Genel Müdürlüğümüz ve bağlı tesisler gezdirilerek su tasarrufu eğitimi verdik.” Denildi.

 

Suyun Tasarrufu Hayati Bir Konudur

Yapılan açıklamanın devamında; “Bizler KASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu yıl Su Tasarrufu Eğitim Projemize Dünya Su Gününde başladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un önderliğinde vatandaş odaklı çalışmalarımızı ve eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Çocuklarımız ülkemizin geleceğidir.  Dünyamızın dörtte üçü su olmasına rağmen maalesef bu suyun ancak binde üçünü kullanabiliyoruz. Bu açıdan baktığımızda suyu tasarruflu ve doğru kullanmak çok önemli ve hayati bir konudur. Bizler de böylesi hassas bir konuda geleceğimiz olan çocuklarımıza bu konuda eğitim vermeyi uygun gördük. İçinde bulunduğumuz 2016 yılının kurak geçmesi nedeniyle vatandaşlarımızın suyu tasarruflu kullanmaları çok önemlidir.  “ denildi.

kgm4.jpg

Çakıroğlu Derneği yöneticilerinin de eşlik ettiği öğrenciler gezi ve eğitim için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok’a teşekkür ettiler.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.