KASKİ’den Zirve Tekstil açıklaması

Zirve Tekstil’den ‘’KASKİYE AÇIK MEKTUP’’ başlıklı haber üzerine KASKİ Genel Müdürlüğünden açıklama geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2018 10:57
KASKİ’den Zirve Tekstil açıklaması

KASKİ Genel Müdürlüğünden gelen açıklamanın ayrıntıları şu şekilde;

"18.01.2018 tarihinde saat 20.45’te kurumumuza gelen Zirve Tekstil su baskını ihbarı üzerine ekiplerimiz kısa sürede olay yerine intikal etmişler ve fabrikaya su girişini engellemişlerdir. Yapılan incelemede su baskınına DSİ tarafından yaptırılan kapalı sistem yağmur suyu kanalının tıkanmasının neden olduğu tespit edilmiştir. Yapılan tespitler DSİ’ye yazılı olarak bildirilerek söz konusu yağmur suyu kanalının yeniden düzenlenmesi talep edilmiştir. Buna göre su baskının yolun altyapı yetersizliğinden olmadığı anlaşılmıştır. Bu durum olay esnasında Zirve Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpasatan’a Genel Müdürümüz Mustafa Uzunlar tarafından telefonla iletilmiştir. Konunun hukuki boyutu KASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından takip edilmektedir."

kaski’den-zirve-tekstil-aciklamasi1.jpg

PEKİ NE OLMUŞTU?

Zirve Tekstil San.ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpasatan adına yayınlanan ‘’KASKİYE AÇIK MEKTUP’’ adlı Kamuoyu bilgilendirilmesinin ayrıntıları; 

"Yatırımların, istihdamın ve üretimin bu kadar mühim olduğu bir dönemde yaşanan sorumsuzluk ve vurdumduymazlıklar nedeniyle maalesef fabrikamızı dün gece su basmıştır. Bu durum ilk defa yaşanmamaktadır. Her şey fabrika önünde yer alan (Av.Mehmet Ali KISAKÜREK Bulvarı) yolun yükseltilmesi, duble yol olarak yapılmasıyla başladı. Ayrıca yolun ikiye bölünmesinden sonra herhangi bir kavşak yapılmadığından devamlı araçlar ters yöne girmekte, bu durum çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasına ve can kaybına neden olmaktadır. Her kazadan sonra trafik polisleri fabrikamızın kamera kayıtlarını istemektedir. Yolun yükseltilmesi sonucunda fabrikamız yola göre daha alçak bir seviyede kaldığından bütün yağmur suları sel olup fabrikamızın içine dolmakta, enerji hatlarına zarar vermekte, yüksek gerilime sahip işletmemizde çalışan personellerimizi tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle duran üretim sonucunda ise şirketimize ekonomik kayıplar yaratmaktadır. Bu durumu yolun yapılma çalışmaları başladığından beri Büyükşehir Belediyemize bağlı Kaski Genel Müdürlüğüne defalarca yazılı ve sözlü olarak bildirmemize rağmen, yapılan işlemler sadece fabrikamız su baskınına uğradığında müdahale edilmesinden ibaret olmuştur. Dün yaşanan olaya rağmen halen bir önlem alınmamış durumdadır ve bu olay bir ilk değil, şimdiye kadar fabrikamız çok sayıda su baskınıyla karşılaştı. Yapılan yolun altyapısı yetersiz olduğundan her su baskınından sonra bir önlemler alındığı söylenmekte fakat alınan önlemlerin o anı kurtarmaktan ibaret olduğu diğer su baskınında ortaya çıkmaktadır. Sanayici ve yatırımcı bir şirket olarak istihdamı arttırma yolunda biz ülkemiz için elimizden geleni yaparken maalesef yerel yönetimlerden gerekli desteği alamıyoruz. Bu konudaki şikayetlerimizi en üst seviyedeki mercilere taşıyacağımızı ve oluşan zararlarımızın tazmini için hukiki yollara başvuracağımızı belirtmek isterim.

 

Dün geceki su baskını olayında tek tesellimiz gerek elektrikten gerekse baskından dolayı can zayiatının olmamasıdır.

 

Kamuoyunun bilgilendirilmesi hususundaki hassasiyetinize şimdiden teşekkür eder, en iyi iş dileklerimi sunarım.

 

Saygılarımla."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.