Kaza yapan şoföre ağır fatura: Tam 572 bin TL…

Kaza yapan şoföre ağır fatura: Tam 572 bin TL…

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2016 12:28
Kaza yapan şoföre ağır fatura: Tam 572 bin TL…

Hafta içinde bir beton mikseri  , Bentley marka otomobilin de içerisinde bulunduğu 7 aracı ezdi. 

 

Hafta içinde Maslak’ta bir beton mikseri 7 aracı ezdi. Neyse ki can kaybı olmadı ama bu olay sigorta açısından ciddi bir sıkıntıyı da ortaya çıkardı. 7 araçtan 6’sında eğer beton mikserinin trafik ve kasko sigortası varsa sorun yaşanmayacak. Sigorta şirketleri araçların hasarını karşılayacak. Ancak bir araç var ki aynı zamanda basının da ilgisini çekti. İşadamı Erdal Aksoy’un Bentley’i kazada ağır hasar aldı.

ŞOFÖRE 572 BİN LİRA FATURA

Habertürk'te Rahim Ak'ın haberine göre, sigortacılar Bentley’in büyük ihtimalle pert olduğunu yani sigortanın aracı tamir ettirmeyeceğini yeni araç satın alması için Aksoy’a para ödemek zorunda kalacağını söylüyor. İşte sorun da burada ortaya çıkıyor. Çünkü aracın yaklaşık değeri 884 bin lira civarında. Sigorta şirketleri ise trafik sigortası ve kasko dahil en fazla 312 bin lira ödeme yapacak. Geriye kalan 572 bin lira ise mikserin sahibi şirketten istenecek. Şirket ise eğer iyi niyetli değilse büyük ihtimalle dönüp parayı şoförden tahsil etmek isteyecek.

SİGORTALAR 312 BİN LİRAYI KARŞILIYOR

Olayı adım adım anlatalım. Eğer araç perte çıkarsa Bentley’in kaskosunu yapan şirket Aksoy’a aracın değerini yani yaklaşık 884 bin lirayı ödeyecek. Bu para ile Aksoy yeni bir araç satın alacak. Hasarlı araç ise sigorta şirketinin olacak. Ardından Bentley’in kasko sigorta şirketi bu tutarı mikserin trafik sigortasına rücu edecek. Trafik sigortası bu olayda araç başına 62 bin lirayı karşılayacak. Üstünü beton mikserinin kaskosu varsa oradaki ihtiyari mali mesuliyet sigortası nedeniyle kasko şirketine rücu edecek. İhtiyari mali mesuliyet sigortası kasko sigortasında genelde (bu olayda şirket farklı bir mali mesuliyet sigortası almış olabilir) 250 bin lirayı geçmediği için 250 bin lira da mikserin kaskosundan tazmin edilecek. Toplam 312 bin (62+250) lirayı tahsil eden Bentley’in kasko sigortası şirketi geri kalan tutarı ise büyük bir ihtimalle beton mikserinin kayıtlı olduğu şirketten isteyecek. Şirket geri kalan 572 bin lirayı cebinden karşılayacak. Olayın en acı yanı ise şirket isterse dönüp bu parayı şoförden isteme hakkına sahip.

LÜKS ARAÇLARA EK TEMİNAT DA VERİLMİYOR

Sigorta şirketleri araç sahiplerini mağdur etmemek için piyasa değeri ile kasko değeri arasında bir fark olduğunda bu farkı ödeme gibi ek taminet de veriyorlar. Ancak şirketler piyasa fiyatı ile kasko fiyatı arasındaki fark yüksek olabileceği için Bentley, Meserati Jaguar gibi araçları bu ek teminat dışında tutuyor.

 

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.