Kemal Çay, "Halk 1 Kasım'da cevap verecek!"

AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay erken seçimde uygulanan AK Parti siyasetini gazetemize değerlendirdi. Çay, dış odakların Türkiye'yi kaosa sürükleyip yıkmak istediğini, erken seçim kararının alınmasının nimet olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2015 17:09
Kemal Çay, "Halk 1 Kasım'da cevap verecek!"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 4 partinin yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

7 Haziran seçimleri Türkiye'de demokrasinin daha çok taban yayıldığının göstergesi oldu. AK Parti siyasetin getirmek istediği demokratik sistemin bir tezahürü oldu. Bunun neticesinde bugüne kadar olan istikrarı kendilerine göre yorumlayıp 30 yılda  sırtını dayadıkları PKK eli kanlı terör örgütünün silahlı mücadelelerinin sonucu olarak barajı geçtiler. Kazanımın temelini AK Parti siyaseti hazırladı. AK Parti'nin Türkiye'de oluşturmak istediği 12 Şubat barış süreci neticesinde gücünü PKK'dan alarak barajı geçtiler. Halk 7 Haziran sonrasında bunların bu düşüncesine karşılık oluşan tabloda yanlış yerde yer aldıklarını, bunların amaçlarının demokrasi olmadıklarını, terörün temsilcileri olduğunu gördüler.

Kürt halkına demokratik hakkı AK Parti verdi. AK Parti'nin bu Hakkı vermesi ile HDP güçlendi ve  çoğaldı. HDP demokrasi ile değil silahla bu günlere geldi. Eş  başkanlarının dahi çıkıp sırtımızı YPG PYD ye dayadık demesi bunun ispatıdır.Halk bunu göremedi AK Parti'nin istediği herkesin demokratik olarak siyasi meydanlara çıkıp silah kullanmadan zor kullanmadan siyaset yapması idi.  Ama bu kesim hala 7 Haziran sonrasında dahi silahlı mücadeleye terör olaylarına bombalamalara devam etti. Halk da bunlara en kısa zamanda cevabını verecektir.

Başkanlık sistemi olsaydı bu sorunlar yaşanır mıydı?

Başkanlık sistemi olsaydı bugünkü yaşadığımız sistemi yaşamazdık.  G-20 ülkelerinde başkanlık sistemine geçiş döneminde sıkıntılar yaşanmıştır. Ortadoğu'da  henüz başkanlık sistemine geçiş değil demokrasiye geçiş var. Türkiye G-20 ülkesi değil ama G-8 leri  zorlayan bir ülke. Türkiye şu şu anda yerel siyaset yapan değil bir dünya ülkesidir. Başkanlık sistemine geçişte bazı sıkıntılar olacaktır. 7 Haziran sonuçları Türkiye'deki tıkanıklığın bir göstergesi oldu. Bizim büyümemizde ki en büyük engel budur. Yeni demokratik sistem gelmediği sürece Türkiye kendi kabuğunu yırtamayacaktır.

1 Kasım için neler söylemek istersiniz?

1 Kasım seçimleri Aslında bu millet için  bir nimettir. Ülkeyi kaosa sürüklemek için elinden geleni yapıyorlar. Allah nasip etti ve seçime gidiyoruz. Türkiye'de hala bir medya  vesayeti var. Elhamdülillah bu oyunları yutmadık. İstikrarın devam etmesi için biz her türlü kapıyı çaldık. Ama şu an yine istikrar devam ediyor. Hükümetimiz aktif. Türkiye'de bahtsızlık veya yönetim zafiyeti yok. Halkımız Türkiye'yi kimlerin kaosa sürüklemek istediğini gördü. Bunun neticesi de her türlü sandığa yansıyacaktır. Siyaseti yıkmak pahasına devletin dahi kan kaybetmesini bekleyenler 1 Kasım'da cevaplarını alacaktır. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.