Kimse Yok Mu'nun yaptırdığı Sağlık ve Eğitim Kompleksi, Uganda Devlet Başkanı tarafından açıldı.

Kimse Yok Mu, başarılı bir çalışmaya daha imza atarak, Uganda da ülkenin en modern hastanesi ve okulunun açılışını gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2015 12:57
Kimse Yok Mu'nun yaptırdığı Sağlık ve Eğitim Kompleksi, Uganda Devlet Başkanı tarafından açıldı.

Dünyanın 113 ülkesinde adından sıkça söz ettiren ve Afrika’ya yönelik faaliyetleriyle dikkatleri çeken uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu, başarılı bir çalışmaya daha imza atarak, Uganda da ülkenin en modern hastanesi ve okulunun açılışını gerçekleştirdi.

Uganda’nın Jinja şehrinde 120 dönüm arazi üzerine kurulu hastane, okul ve yurttan oluşan Kompleksin açılışı, Uganda Devlet Başkanı YoweriMuseveni tarafından yapıldı. Açılışa Uganda Milli Eğitim Bakanı JessicaAlupo, Uganda Sağlık Bakan yardımcısı Dr. KatumbaSentongoGubala, Kimse Yok Mu Genel Müdürü Metin Çetiner ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı. Yüzlerce Ugandalı ve Türk vatandaşları tarafından karşılanan Devlet Başkanı, başta Nil hastanesi başhekimi Necdet Kızılkaya olmak üzere hastane doktorları ve personeli ile tek tek tokalaşarak Uganda'ya yaptıkları hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uganda’nın Jinja şehrine Afrika’nın en donanımlı Nil hastanesi Kimse Yok Mu tarafından hizmete açıldı. Dev yatırımla kurduğu yeni sağlık kompleksi ile bölge ülkelerini de kapsayacak şekilde hizmet verecek. Bölgenin en yeni, en donanımlı hastanesi unvanını eline alan dev kompleksin açılışında konuşan Uganda Devlet Başkanı YoweriMuseveni,"Dünyanın bir ucu diyebileceğimiz Türkiye'den gelerek sağlık hizmetleri, eğitim ve yetimlere yönelik çalışmalarınızdan dolayı duyduğum memnuniyeti bildirmek istiyorum. Nil hastanesinin burada yapılmış olması Uganda halkının daha iyi koşullarda sağlık hizmeti almalarına vesile olacaktır, yurt dışındaki hastanelere gitmesine gerek kalmayacak şekilde yapılması bizleri memnun etti. Kimse Yok Mu temsilcileri, çalışanlarına cani gönülden teşekkür ediyorumdiyerek yapılan çalışmalardan duyduğu mutluluğunu dile getirdi.Museveni, açılış sonrası Nil hastanesini gezerek başhekim Necdet Kızılkaya'dan hastane hakkında bilgiler aldı.


Kompleks içerisinde yapılan 2734 m2 kapalı alana sahip fizik, kimya, bilgisayar laboratuvarı ve kütüphaneden oluşan okulun açılışını da gerçekleştiren Devlet Başkanı Museveni, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler ile sohbet etti. Okulun bilgisayar sınıfında öğrenciler ve katılan misafirler ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Devlet Başkanı, yapılan kolbastı robot şovunu misafirlerle birlikte izledikten sonra okuldan ayrıldı.

Nil hastanesi başhekimi üroloji uzmanı Dr. Necdet Kızılkaya, kompleksin Anadolu insanının yaptığı yardımlar sayesinde finanse edildiğini söyledi. Dr. Kızılkaya, “Bu hastane ile Afrika’nın ihtiyaç içerisindeki hastalarına, bir nebze olsun deva ve derman olabilmek için buradayız. Hastane bünyesinde gelecek hastalara başlıca 10 ana uzmanlık dalında hizmet vereceğiz. Hastanemize Uganda'nın her bölgesinden hastalar geliyor, onlara hizmet etmek bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Uganda’da sağlık hizmetleriçok yetersiz. Özellikle sağlık hizmetlerinin ücretsiz sunulduğu devlet hastanelerindeki durum içler acısı. Durumları nispeten daha iyi olan özel hastanelerde ise hekim sıkıntısı yaşanıyor. Hastanemizin sağlık alanında önemli bir boşluğu doldurarak, çok daha modern ortamda Uganda ve Afrika halkına başarıyla hizmet vereceğine inanıyorum'' dedi.


Nil hastanesi açılış konuşması yapan Kimse Yok Mu Genel Müdürü Metin Çetiner,’’ Kazandığımız tecrübeyi buraya taşımak istiyoruz. 2 bin m2 kapalı alana sahip olan tam teşekküllü hastanemiz tecrübeli doktorlardan müteşekkil olması Uganda ve bölge ülkelerdeki sağlık tedavi problemini ortadan kaldıracak niteliktedir. Türkiye’den giden doktorlardan oluşan tecrübeli kadromuzun 10 ana uzmanlık dalı bulunmaktadır. Hastanemiz 24 Kasım2014 tarihi itibari ile acil Servis, anesteziyoloji, genel cerrahi, Çocuk hastalıkları, üroloji, kadın hastalıkları& doğum, göz, ağız & diş hastalıkları, radyoloji ve aile hekimliği branşlarında hizmet verecektir. Ayrıca ameliyathanelerimiz, genel yoğun bakım ünitemiz, yenidoğan yoğun bakım ünitemiz, radyoloji, laboratuvar ve eczane birimlerimiz ile hizmet vermiş olacağız.

 

1.jpg2.jpg3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.