Kış lastikleriniz hazır mı?

Kış aylarının gelmesi ile birlikte Araçlardaki kış bakım ünitelerinin hazırlanması ve kullanılması büyük önem taşıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2017 13:02
Kış lastikleriniz hazır mı?

HABER/HANZALA YILDIZ

Yollarda meydana gelen buzlanma, Kar yağışından sonra meydana gelen gizli buzlanma ve birçok doğa olayına karşı sürücülerin Kış lastiklerini kullanarak olası faciaların önüne geçmesi gerekiyor.

Kahramanmaraş Bal-As Oto Lastik Yönetim Kurulu Başkanı Ümra Dönmez, Ticari araçlarda zorunlu hale gelen Kış Lastiklerine olan ilginin hususi araçlarda gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Kış aylarının gelmesi ile birlikte sürücülerin kış aylarında meydana gelen buzlanma ve don olaylarına karşı önlemlerini alması gerektiğini belirten Dönmez, Hava sıcaklığının +8 derecenin altına düştüğü zamanlarda kesinlikle Kış Lastiklerinin kullanılması gerektiğini vurguladı.

kis-lastikleriniz-hazir-mi.jpg

Dönmez: “Kış lastiklerinin kullanılması büyük önem arz ediyor. Virajlardaki dönüş emniyetinin sağlanması, Fren mesafesini, Buzlanma ve Gizli Buzlanmalarda meydana gelebilecek olan faciaların önüne geçilmek açısından Kış Lastikleri büyük önem taşıyor.

+8 Derecenin altında sürücülerin kesinlikle kış lastiklerini kullanması gerekiyor. Şehir trafiğinde yeri geldiği zaman kısa mesafede fren yapmamız gerekiyor ancak kışın yaz lastiklerinde fren yaptığımızda istediğimiz mesafede fren yapamıyoruz ve olası kazalara sebebiyet veriyoruz.

Kış Lastiği bilinci ülkemizde yavaş yavaş oluşmaya başladı. Türkiye’de tüketicimiz bilinçli hale gelmeye başlaması da bizi sevindiriyor. Artık kış lastiği bilinci halkımıza yerleşti diyebiliriz. Bizim şehrimiz ılıman bir iklime sahip olduğu için buna pek gerek görmüyor ancak bir gün de olsa iki günde olsa kullanılması gereken bir lastik türüdür.

Müşterilerimiz kış lastiği alırken ürünlerdeki fiyatları ve kalite oranlarını kendi süzgeçlerinden geçirerek en sağlıklı kararı kendileri vermeliler. Birçok firmanın kış lastiği olduğu gibi aynı özellikteki iki firmanın kış lastiği fiyatları arasında yüz liraya varan farklar olabiliyor. Burada ürün markası ön plana çıkıyor. Vatandaşlarımızın kışa hazırlıklı girmesi bizim en büyük temennimizdir. Trafikte güvenli sürüş için bütün envanterlerimizin mevsime hazırlıklı olması gerektiğini unutmayalım.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.