Kmtso meclis toplantısı

KMTSO MECLİS BAŞKANI HANİFİ ÖKSÜZ: - “ŞİRKETİ BU ORTAĞIN KIZI VEYA ŞU ORTAĞIN OĞLU YÖNETMEYECEK, EN YETENEKLİ KİMSE O YÖNETECEK. KURAL BU”

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2016 13:10
Kmtso meclis toplantısı

KMTSO MECLİS BAŞKANI HANİFİ ÖKSÜZ: 
- “ŞİRKETİ BU ORTAĞIN KIZI VEYA ŞU ORTAĞIN OĞLU YÖNETMEYECEK, EN YETENEKLİ KİMSE O YÖNETECEK. KURAL BU” 
- KMTSO BAŞKANI KEMAL KARAKÜÇÜK: 
- “İŞÇİSİNİN DE KORUNMASI GÖZETİLEREK SURİYELİ İŞÇİLERİN ÇALIŞMA İZİNLERİ VERİLMESİ GEREKTİĞİ YÖNÜNDE CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK” 
- “DEVLETİN KAYNAKLARINDA ENERJİ SEKTÖRÜNE VERİLEN CİDDİ DESTEK VE HİBELER VAR. KAHRAMANMARAŞ OLARAK DA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİDE BÜYÜK BİR BÖLGEYİZ”

20160224aw668800_01.jpg
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, Amerikan pamuğuna başlatılan damping soruşturmasının Türk tekstiline vereceği zarar konusunda yarın Kahramanmaraş’ı temsilen büyük bir grup olarak Ekonomi Bakanlığı’nda düzenlenecek kamu dinleme toplantısına katılacaklarını söyledi. 
KMTSO 34. Olağan Meclis Toplantısı’nın açılışını yapan Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, aile şirketlerinde kurumsallaşma hakkında konuştu. Öksüz, ileriye doğru hazırlanan şirketlerin kurumsallaştırılırken iki yabancı ailenin ortaklığının daha fazla kurumsallık getirdiğini vurgulayarak, “Bizim nesil daha ezilerek büyüyüp daha çok sorumluluk aldı. Yeni nesilde, çok büyük bir rahatlık, kendisini en önde düşünmeyi görüyorum. 0-16 yaş grubu çocukların eğitimine daha küçükken başlamak gerekiyor. Bu yaşlarda hedef göstermek lazım” dedi. Öksüz şöyle devam etti:
“Bizim insanımız böyle düşünmüyor. -Benim hissem var, oğlum neden orada çalışsın.- Her taraftan ayrı ses çıkıyor. Şirketin yönetim kurulu bütün bu sesleri susturacak güç ve kuvvete sahip olması lazım. Burada şirket anayasası bunun için önemli. Anayasa diyor ki, kuralları yaz herkes buna uysun. Şirketi bu ortağın kızı veya şu ortağın oğlu yönetmeyecek, en yetenekli kimse o yönetecek. Kural bu”

SURİYELİLERİN ÇALIŞMA İZNİ
KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ise odanın şubat ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerden detaylı bir şekilde bahsetti. Suriyelilerin çalışma izni konusunda büyük çaba sarf ettiklerini belirten Karaküçük, “Sıklıkla gündeme getirdiğimiz Suriyelilerin çalışma izinleri Hükümetimiz tarafından verildi. Daha önceki Meclis toplantılarında gündeme getirdiğimiz bu konu çalışan sanayi tesislerimizde yüzde 10 barajını geçmemek kaydıyla Türk işçisinin de korunması gözetilerek Suriyeli işçilerin çalışma izinleri verilmesi gerektiği yönünde ciddi çalışmalar yaptık. Şubat ayında Suriyelilere çalışma izni çıktı. Emek piyasasında önemli bir konu idi bu çalışma izinleri, aşılmış oldu” şeklinde konuştu.

YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİ
Türkiye ve dünyada yenilenebilir enerjinin öneminin gittikçe arttığına dikkat çeken Başkan Karaküçük şunları söyledi:
“Devletin kaynaklarında enerji sektörüne verilen ciddi destek ve hibeler var. Kahramanmaraş olarak da enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjide büyük bir bölgeyiz. Hidroelektrik te 33 proje var, yapımı devam eden ve biten projeler. Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi ile alakalı projeler var. Türkiye’de 1. ve 2. jenerasyon çalışıyor, başarılı oluyor iyi yerlere geliyor firmayı iyi yerlere taşıyor ama başarılı kurumsal bir altyapıyı maalesef kuramıyoruz. Amatör anlamda birinci ve ikinci nesil çalışıyor, koşturuyor ama iş disiplinini, iş ahlakını maalesef sağlamıyoruz. Şirketlerimiz de uzun ömürlü olamıyor. Bu konuda büyük bir eksikliğimiz Türk insana olarak var. Kahramanmaraş’ta da bu söz konusu.”

DAMPİNG GÜNDEME GETİRİLECEK
KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Amerikan pamuğuna uygulanan damping (ihracatçı firmanın malını dış piyasada, iç piyasada sattığından daha düşük fiyatla satması) soruşturmasının Kahramanmaraş başta olmak üzere tekstille yoğun uğraşan illere zarar vereceğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tekstil sektöründe Amerikan pamuğuna damping soruşturması başladı. Türkiye’nin 1,5 milyon ton civarında pamuk kullanımı var. Bu kullanım tamamıyla endüstriyel amaçlı bir kullanım. Yaklaşık 500 bin ton da Türkiye’de yerli pamuk üretimi var. 1 milyon ton civarında yapmış olduğumuz ithalat var. Bu ithalatın içerisinde yıllara göre yüzde 40-50 arasında değişen oranlarda Amerikan pamuğu ithalatı yapıyoruz. Amerikan pamuğunu tercih etmemizdeki sebep öncelikle temiz olması, C geçmesi ve makine verimliliğinde daha yüksek performans vermesi. Üst kalite kullanan müşterilerde Amerikan pamuğundan üretilmiş iplik ve kumaş talebinde bulunuyorlar. Tekstil sektörü için Amerikan pamuğu önemli. Amerikan pamuğuna başlatılan damping soruşturması Türk testiline zarar vereceği konusunda tekstil sektörü temsilcileri ile bir istişarede bulunduk ve yarın da Ankara’da Ekonomi Bakanlığında düzenlenecek kamu dinleme toplantısında Kahramanmaraş’ı temsilen büyük bir grup olarak katılacağız.”
Konuşmaların ardından “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Aile Şirketleri Anayasası” semineri veren Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Zade Vital Genel Müdürü Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil başarılı bir gelecek inşa edebilmek için değişen kuşakların önemini anlattı.
Taiwan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA) heyeti adına da Taiwan Ticaret Müdürü Mark Liu ile Taiwan Ticaret Merkezi İş Geliştirme Müdürü Ayşin Poyraz, Taiwan hakkında sunum yaptılar.
Sunumların ardından KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ve KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Zade Vital Genel Müdürü Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ile Taiwan Ticaret Müdürü Mark Liu ve Taiwan Ticaret Merkezi İş Geliştirme Müdürü Ayşin Poyraz Kahramanmaraş’a ait bakır tabak hediye etti.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.