"KOALİSYON MHP İLE KURULUR"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Mehmet İlker Çitil, yemin töreninin ardından geldiği Kahramanmaraş'ta teşekkür ziyaretleri yapıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2015 11:49
"KOALİSYON MHP İLE KURULUR"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Mehmet İlker Çitil, yemin töreninin ardından geldiği Kahramanmaraş'ta teşekkür ziyaretleri yapıyor.

Beraberinde danışmanları Aziz Terzi ve Şahin Yelek ile birlikte seçim sırasında kendisine destek veren sivil toplum kuruluşlarına ve kişilere teşekkür turlarına çıkan 'çiçeği burnunda vekil' Çitil, bu kapsamda cumartesi günü de başkanlığını Memleket Gazetesi sahibi Kemal Sayın'ın yürüttüğü Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Genel Sekreteri Akif Arslan ve Mali Sekreter Bekir Doğan ile Cemiyet Üyesi Niyazi Kara'nın da hazır bulunduğu ziyaret sırasında AK Partili M. İlker Çitil, seçim çalışmaları sırasında kendisine destek veren gazetecilere teşekkür etti.

3-019.jpg

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Mehmet İlker Çitil, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, ülkenin önünde bir koalisyon göründüğünü belirterek, Başbakan ve Genel Başkanları Ahmet Davutoğlu'nun bu konuda samimi davrandığını ifade etti ve "Başbakanımız özel toplantılarda ne ifade ediyorsa, genelde de aynı şeyleri söylüyor. İçerde başka, dışarda başka konuşmuyor. Ben önümüzdeki günlerde bir koalisyon hükümeti kurulacağı kanaatindeyim. Bu MHP ile de olabilir, CHP ile de olabilir. Ama HDP ile kesinlikle olmayacaktır" dedi.

Erken seçimin son ihtimal olduğuna dikkat çeken Çitil, "Koalisyon için bir adım atılır. Buradan bir netice çıkmazsa erken seçim olur. Seçimin hemen ardından söylenen sözlerde yumuşama var. Hem MHP hem de CHP cenahında o baştaki dil kullanılmıyor. Cumhurbaşkanımız ile ilgili tartışmaya girmek istemiyorlar. Yani ortalık duruldu. Ben bu iki partiden biriyle hükümetin kurulacağını düşünüyorum. Azınlık hükümeti olmaz. Erken seçim de artık son ihtimaldir" diye konuştu.

AK Parti olarak omuzlarındaki sorumluluğun hep farkında olduklarını ve önümüzdeki süreçte de Kahramanmaraş için, Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Çitil; Kahramanmaraş'ın dile getirilen sorunlarının bir an önce çözümü için tüm milletvekilleri olarak birlikte çalışacaklarını söyledi.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.