Köklü’nün içme suyu problemi giderildi

KASKİ Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş’ın tüm mahallelerinde içme suyu sorunlarını tek tek çözmeye ve kalıcı bir altyapı oluşturmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2018 13:56
Köklü’nün içme suyu problemi giderildi

Andırın Köklü Mahallesinin yıllardır süregelen içme suyu sorunu yapılan çalışmayla çözüme kavuştu.

Mahallenin içme suyu kaynağı ile yerleşim yerleri arasındaki kot farkının yüksek olmasından dolayı içme suyu hattında sık sık patlaklar meydana gelmekte ve bu sorun mahalleyi susuz bırakmaktaydı. Terfi hattı yapılan bölgede basıncın yüksek olmasından dolayı 32 atülük ekstra dayanıklı içme suyu borusu kullanıldı. Terfi hattının yanı sıra mahallede yeni yapılan içme suyu şebekesinin dış etkenlerden korunması ve soğuklardan etkilenmemesi amacıyla içme suyu boruları yalıtım ve koruma malzemeleri kaplanarak zeminin sert olduğu yerlerde beton kaplama yapıldı. Çalışmalar kapsamında 2 km terfi hattı ve 3 km şebeke hattı olmak üzere toplam 5 km içme suyu hattı yapım çalışmaları tamamlanarak mahalle halkının hizmetine sunuldu.

Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Köklü Mahalle Muhtarı Orhan Bülbül; “Mahallemizin içme suyuna yönelik yapılan çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçen KASKİ yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.