Komandolar nefes kesti!

Komandolar nefes kesti!

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2016 14:45
Komandolar nefes kesti!

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Kayseri 1'inci Komando Tugayı tarafından düzenlenen Erciyes-2016 tabur görev kuvveti müşterek fiili hava indirme tatbikatı nefes kesti. 120'si paraşütçü olmak üzere 230 personelin katıldığı tatbikatta, temsili düşman muhabere merkezi, obüs tarafından tam isabetle imha edildi.

Şehit Teğmen Hasan Bak Atma/Atlatma Sahası'nda düzenlenen tatbikatı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Salih Çolak da izledi. İlk olarak, C-130 uçağı ile 120 komando tatbikatın gerçekleştirildiği alana serbest paraşüt atlayışı ile indi. Komandoların inmesinin ardından alana CN 235 Casa uçağı ile obüs bırakıldı. Komandolar burada sıyrılmayı gerçekleştirerek, temsili düşman muhabere merkezini kuşattı ve merkezi düşmandan arındırdı. Ardından da obüs tarafından temsili muhabere merkezi tam isabetle vurularak, yerle bir edildi.
Daha sonra Talas ilçesine bağlı Zincidere Mahallesi'nde bulunan General Vecihi Akın kışlasına geçildi. Burada da cesaret ve mukavemet parkurunu başarılı bir şekilde geçen komandolar, gerçek mermi kullanarak tek kurşun ile hedeflerini vurdu.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.