Komisyon çalışanları sevindirecek

Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Şube Başkanı Ömer Çınar, gazetemize yaptığı açıklamada sendika faaliyetleri ve asgari ücretin ne kadar olması gerektiği hakkında bilgiler aktardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Aralık 2019 17:38
Komisyon çalışanları sevindirecek

Kahramanmaraş’ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olduklarını belirten Ömer Çınar; “Hak-İş Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak toplamda 16 bin üyesi olan ve beraberinde 6 sendikası olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bunun içerisinde Hizmet İş Sendikası da var. Kahramanmaraş’ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. Çalışmalarımız KHK 696 üzerinde büyük bir çalışma yaptık. 2020 yılının 6. Ayında yeni bir toplu sözleşme yaparak çalışmalarımızın tam anlamıyla meyvesini yemeye başlayacağız. 2014 yılında seçildiğimizde üyelerimizin derdi derdimiz diyerek elimizi taşın altına koyduk ve örgütlenme çalışmalarına başladık. Arkadaşlarımız haklarının birçoğunu kullanamıyordu. Biz gerekli çalışmaları yaparak arkadaşlarımızın gerek izinler konusunda gerekse toplu sözleşmeler konusunda ihtiyaçlarının tamamına karşılık verdik” dedi.

ÇALIŞANLARI SEVİNDİRİCİ KARARLAR ALINACAK

Asgari Ücret komisyonundan çalışanları sevindirici kararlar çıkacağını söyleyen Çınar; “Şu anda 3 konfederasyon birleşti ve asgari ücret konusunda çalışmalarını devam ettiriyor. Benim görüşümce asgari ücretin şu anda 2 bin 800 liranın altına düşmemesi gerekiyor. Son kararı tabii ki komisyon verecektir. Şu anda büyük çalışmalar yürütülüyor. 3 konfederasyon birleşti ve birlikten güç doğacak. Çalışanları sevindirecek bir karar çıkacağını düşünüyorum. Asgari ücretin belirlenmesinde gıda, fatura ve aile birey sayıları üzerinden değerlendirme yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.