Korucular artık silah taşıyabilecek

Korucular artık silah taşıyabilecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2017 10:25
Korucular artık silah taşıyabilecek

Türkiye’nin taşra teşkilatlarındaki en önemli kollarından biri olan Köy Korucularına yeni yapılan iyileştirmeler ile birlikte birçok avantaj tanındı. Köylerdeki asayiş olaylarının birinci derecede muhatabı olan Koruculara devlet yeni çıkarılan kanunlar ile birlikte Silah Taşıma Ruhsatı, Maaşlarda iyileştirme ve birçok konuda yeni fırsatlar tanındı.

Türkoğlu Korucular Birliği Başkanı Mehmet Bozokul Koruculara tanınan yeni fırsatlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozokul, Koruculara tanınan yeni hakların çok önemli olduğunu belirterek, Korucuların toplumda konumunun ve vizyonunun arttığını belirtti.

Bozoukul, Türkoğlun’da 28 Korucunun emekli olduğunu belirterek, Emekli korucuların yerine 28 yeni korucu aldıklarını ifade etti. Bozokul, Korucuların operasyona çıkma yetkisinin bulunduğunu belirterek, ‘Korucuların üst amirleri olan, Jandarma, Bölük Komutanı, Kaymakam’ın yasal izinleri ile operasyona çıkabiliriz’ dedi. Bozokul: “Korucu devletine milletine sahip olan kendi köyünün namusunu, malını koruyan kişidir. Önceden geçici köy koruculuk ünvanı vardı şimdi resmi memurluk şartı eklendi daha da iyileştirmeler yapıldı. Koruyucular olarak ilk amirimiz Jandarma, Bölük Komutanı, Kaymakam, bizim üstlerimizi bu şekilde sıralananıyor. Operasyona çıkma yetkimiz var, Jandarma ile birlikte hareket ediyoruz. Başpınar, Dedeler’de bir başçavuşumuzu vurdular orada 4 terörist öldürüldü. Türkoğlu’nda 28 kişi emekli oldu yerine 28 yeni korucu aldık. Köy korucusu olmak için askerlik yapmak, o köyde ikamet etmesi gerekiyor. Tercih sebebi olarak öncelikli olarak Askerden gelmiş yeni gençlere öncülük veriyor.

Korucuyu cu sabahtan akşama kadar köyde nöbet tutar. Gelen amire memura yardımcı olur ve gelen giden insanları denetler. Koruculara silah taşıma ruhsatı verildi bu mükemmel bir fırsat ve avantaj olarak görüyoruz.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.