Kraliçe, 23 Ekim'de yola çıkıyor!

Birleşmiş Milletler (BM) insani kuruluşlarının destekçisi Ürdün Kraliçesi Rania Al Abdullah, 23 Ekim'de Bangladeş'teki Rohingyalı sığınmacıları ziyaret edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2017 14:33
Kraliçe, 23 Ekim'de yola çıkıyor!

Ürdün Krallığı'ndan yapılan açıklamada, "Ağustos ayının sonundan itibaren çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 500 bin RohingyaMüslümanı Bangladeş'e geldi. Bölgede uzun yıllar sonra ilk kez bu kadar kalabalık bir sığınmacı grubu bulunuyor ve bu durum insani yardım kuruluşlarının acil hareket etmesini gerektiriyor" denildi.

Ziyaret, zor durumdaki popülasyon için gereken acil insani yardıma vurgu yapmak için gerçekleşecek. Açıklamaya göre, Kraliçe Rania, Cox Pazarı yakınındaki Kutupalong Sığınmacı Kampı ve çevresinde yaşayan sığınmacılarla görüşecek.

Kraliçe aynı zamanda IRC, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHRC) gibi insani yardım kuruluşları tarafından sunulan acil yardım servisleri için Myanmarsınırı üzerinden kaçıp Bangladeş'e gelen kadın ve çocuklarla bir araya gelecek.

Uluslararası yardım kuruluşlarına göre, bölgede şu an 800 binden fazla mülteci bulunuyor ve bu rakamın artması bekleniyor.

Ürdün açıklamasında, "Önceden var olan servis tedarikçileri, bölgeye yeni gelen mültecilerin ihtiyaçları altında zor durumda kalıyor ve bu sebeple acil hayat kurtarıcı servislerde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu durum, daha güçlü bir uluslararası desteğe ihtiyaç olunduğunun altını çiziyor"denildi.

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.