Kritik 'S-500' açıklaması

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Viktor Gumennıy, "2020'ye doğru S-500'leri almaya başlayacağız" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2017 08:42
Kritik 'S-500' açıklaması

S-500'lerin ilk tasarımlarına 2004'te başlandı. 2014'te ise medya araçları, uzun menzilli füzelerin başarıyla test edildiğini yazdı. Sistemlerin tasarımının şu anda hangi aşamada oluğu ise bilinmiyor.

10 hedefi aynı anda vurması ve tepki verme süresinin 4 saniyeyi geçmemesi istenen S-500'lerin karşı tarafın tüm saldırı silahlarını etkisiz hale getirebileceği düşünülüyor. Sistemin ilk olarak Moskova bölgesindeki hava savunma sisteminin güçlendirilmesi için kullanılacağı ve Moskova'nın füze savunma sisteminin mobil parçası olacağı tahmin ediliyor.

Her türlü aerodinamik ve balistik hedefi imha etmek için tasarlanan uzun menzilli S-500 Prometey sistemlerini bu sınıftaki diğer sistemlerden farklı kılan başlıca özelliği, çok uzaklardaki hedeflere kilitlenebilmesi. S-500'ler bu özelliğiyle aynı sınıfta yer alan ABD yapımı THAAD sistemlerinden 2-3 kat üstün.

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.