KSÜ, 6. Meslek Tanıtım ve Kariyer Gününe Ev Sahipliği Yaptı

KSÜ, 6. Meslek Tanıtım ve Kariyer Gününe Ev Sahipliği Yaptı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2017 13:44
KSÜ, 6. Meslek Tanıtım ve Kariyer Gününe Ev Sahipliği Yaptı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen ‘Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü’ne ev sahipliği yaptı.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen ‘Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü’, kariyer yaşamında önemli noktalara gelen isimlerle öğrencileri buluşturdu. 2 panel oturumundan oluşan programın açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı.

Kendi kariyer yaşamından kesitleri katılımcılarla paylaşan Rektör Deveci, öğrencilere seslenerek “Bu gibi fırsatları kaçırmayın. Üniversitemize ayağınıza kadar gelen, gerçek hayat tecrübesi olan isimlerin yaşamlarından dersler alın, faydalanın.” diye konuştu.

Kariyer yaşamı boyunca birçok engelleme ve zorluklarla karşılaştığını söyleyen Rektör Deveci, “Azmi bırakmayın, ümitsiz olmayın, çalışın. Yaptığınız işin hakkını vermeye çalışın. Büyükleri, emeklileri, yaşlıları ve kariyer günlerine gelen değerli insanları dinleyelim. Onların hayat tecrübesinden istifade edelim.” dedi.

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdürü Ali Yüce de kısa bir selamlama konuşması yaptı. Yüce, etkinliğin amacının öğrencileri, mezuniyetten önce iş hayatını tanımaları konusunda fayda sağlamak için kariyer sahibi isimlerle bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumlarına geçilirken, panelin moderatörlüğünü KSÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Görücü yaptı. Panele konuşmacı olarak Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı, 22, 23, 24. dönem Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Erdem Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Büyükerzurumlu, KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Haluk Pınar katıldı.

İş ve siyaset yaşamında edindiği deneyimleri öğrencilerle paylaşan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, ülke olarak bir yerlere gelebilmek ve kamuda verimliliği arttırmak için yarışılan ülkeleri çok iyi tanımanın gerekliliğini vurguladı.

Başarıya ulaşmak için kültürümüzü tanımamızın da önem arz ettiğini ifade eden Pakdil, “Yunus’u Mevlana’yı bilirsiniz, söylersiniz. Ama Yunus’u, Mevlana’yı yaşamadığımız sürece bir şey olmaz. Belki bir zamanda bir şey söylersiniz bu da alkışlara sirayet eder. Ama Yunus gibi Mevlana gibi yaşamak zordur.” dedi.

“İlimle, irfanla yoğrulmuş bir toplum haline gelirsek başarımız artar. Siyasetçilerin kamu yöneticilerinin de temel meselesi bu. Bu verimliliği elde etmek, liyakat ve gayreti ön plana çıkarmak lazım. Eğer bunları çıkaramazsak bir yerlere gitmemiz mümkün değil.” diyen Pakdil, “Batılıları ilimde, irfanda, fende yakalamak hem de üreten bir toplum olmak mecburiyetindeyiz." şeklinde konuştu.

Erdem Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Büyükerzurumlu ise büyüme ve ilerlemede üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti. Tekstil sektöründe önemli yatırım ve ihracat rakamlarına ulaştıklarını ifade eden Büyükerzurumlu, 2023 hedeflerine ulaşma konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Haluk Pınar, Kahramanmaraş’ta doğup büyüyen ve KSÜ’de öğretim üyeliği yapan bir akademisyen olarak kariyer yaşamını katılımcılarla paylaştı. Uluslararası ticaretin ekonomiye çok önemli bir etkisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Pınar, “İhracattaki büyüme, ekonominin motor gücüdür.” ifadelerini kullandı.

Panel oturumunun ardından Rektör Deveci ve protokol üyeleri, konuşmacılara günün anısına çeşitli hediyeler takdim ettiler.

6.’sı gerçekleştirilen Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü’nün öğleden sonra yapılan oturumunda ise Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi Emesa Otomasyon Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Türk ve Dedeoğlu Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi’nden Dr. Ahmet Dedeoğlu, mesleklerini tanıtarak kariyer yaşamlarını katılımcılarla paylaştılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.