KSÜ, gönül coğrafyamız Somali’de 2 adet su kuyusu açtı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), açlık ve son yılların en büyük kuraklık tehdidiyle karşı karşıya kalan Somali’ye 2 adet su kuyusu açarak yardım eli uzattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2018 09:49
KSÜ, gönül coğrafyamız Somali’de 2 adet su kuyusu açtı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Somali Açlıktan Ölmesin” kampanyasına “Gel Bu Ramazan Suyla Kazan” sloganıyla başlattığı kampanya ile destek veren KSÜ, tarihe dayanan uzun ve köklü bağlarımız bulunan Somali’de toplam 32 bin lira tutarında 2 su kuyusu yaptırdı.

ksu,-gonul-cografyamiz-somali’de-2-adet-su-kuyusu-acti.jpg

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, yürütülen yardım kampanyasına ilişkin değerlendirmede bulunurken, Afrika’nın en temel problemlerinden birinin sağlıklı suya ulaşma sorunu olduğunun altını çizdi. Rektör Deveci, “Büyükşehir Belediyemizin başlattığı bu anlamlı kampanyaya üniversite olarak kayıtsız kalamazdık. KSÜ Rektörlüğü olarak Somali’de açlık ve kuraklık tehdidiyle karşı karşıya kalan insanları sağlıklı su kaynaklarıyla buluşturmak amacıyla “Gel Bu Ramazan Suyla Kazan” kampanyasını başlattık. Üniversitemizde toplanan yardımlarla da Somali’de 2 adet su kuyusu açtık. Kampanyaya destek olan üniversitemiz personeline teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.