KSÜ mezuniyetinde Gece Yolcuları fırtınası

KSÜ mezuniyetinde Gece Yolcuları fırtınası

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2017 11:20
KSÜ mezuniyetinde Gece Yolcuları fırtınası

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), 2016-2017 Akademik Yılı mezunlarını 12 Şubat Stadyumunda binlerce davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle uğurladı.

Vali Vekili Faruk Eraslan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Üniversitemiz Senatosu Üyeleri, Protokol Üyeleri, personel ve öğrenci ailelerinin katılımıyla gerçekleşen tören, KSÜ Halkoyunları Ekibinin gösterileriyle başladı. Halkoyunları gösterilerinin ardından Rektör Deveci öncülüğünde Senato üyeleri ve 2016-2017 Akademik Yılı mezunlarından oluşan kortej, mehteran eşliğinde katılımcıları selamladı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin 25 yıldır ‘Gelişimin ve Değişimin Adresi’ olma anlayışıyla etik ve bilimsel değerlerle donanımlı bireyler yetiştirerek şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin geleceğinde önemli bir rol üstlendiğini diğer taraftan da uluslararası bir üniversite olma yolunda büyük adımlar attığını ifade eden Rektör Deveci, üniversitemizin insana hizmet yolunda, saygın bir üniversite olduğunu söyledi.

ksu1-001.jpg

Mezun öğrencilere seslenen Rektör Deveci, “Biliyoruz ki sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Sizin bu ülkeye, bu şehre, bu medeniyete, aidiyet bağlarınızın güçlü olması, yarınların huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir. Buradan bu heyecanın, bu coşkunun, ikliminden ilan ediyorum ki, buradaki gençlik, devraldığı mirasın, omuzlarındaki yükün farkında olan bir gençliktir. Bu gençlik, kavganın, çatışmanın değil dayanışmanın, paylaşmanın, kucaklaşmanın tarafında bir gençliktir. Bu gençlik, zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençliktir.” ifadelerini kullandı.

Şehit ve gazileri minnetle anarak sözlerini sürdüren Rektör Deveci, aziz milletimizin 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimine Başkomutanından en ücra köşedeki ferdine kadar, tüm kurumlarıyla karşı koyarak ikinci bir kurtuluş mücadelesi verdiğini hatırlattı. Gençlere seslenen Rektör Deveci, “Sevgili gençler, güçlü bir devletimiz, kadim bir geçmişimiz, asil bir milletimiz var. Bu ülkeye olan sorumluluğunuzu unutmayınız.  Ancak biliniz ki ülkemizi bölme girişimleri geçmişte olduğu gibi gelecekte de olabilir; bunun için her zaman vatanını, milletini seven ve onun gelişmesi için çalışan bireyler olmalısınız.” diye konuştu. Mezun öğrencilere öğüt ve tavsiyeler veren Rektör Deveci, kariyer yaşamında uygulamaya dikkat ettiği değerleri sıraladı.

ksu2.jpg

Törende Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Hasan Demir ve 2016-2017 mezunları adına dönem birincisi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Sena Yıldız da birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından mezuniyet töreni ve konserine destek sağlayan Kervan Pastaneleri ve Alpedo Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu’na Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Mezuniyet töreninin giderlerini üstlenen Kervancıoğlu, katılımcılara da dondurma ikramında bulundu.

Tören, dereceye giren öğrencilere Kahramanmaraş Vali Vekili Eraslan, Rektör Deveci ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle devam etti. 2016-2017 Akademik Yılı dönem birincisi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Sena Yıldız birinci olurken, Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi Kevser Kavgacı ikinci ve İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammet Enes Yıldız üçüncü oldu. Dönem birincisi Sena Yıldız, ismini KSÜ mezun kütüğüne Üniversitemiz Rektörü Deveci ile birlikte çaktı.

Ön lisans düzeyinde 2016-2017 dönem birincisi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Seda Sarıgül olurken, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Merve Üresin ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Şerife Ecem Demircik ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Kübra Çağlar paylaştı.

Tören, mezun öğrencilerin hep birlikte mezuniyet andını okumaları ve ardından kep atmalarıyla sona ererken, törenin ardından mezun öğrenciler ve aileleri Gece Yolcuları konseriyle doyasıya eğlendiler.

ksu3-001.jpgksu4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.