KSÜ, Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

KSÜ, Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2017 08:22
KSÜ, Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve İİBF’yiz Öğrenci Topluluğunun 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesinde düzenlediği kahvaltı programı, üniversite yönetimi ve öğrencileri, şehit aileleri ve gazilerle bir araya getirdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şehitlere dualar edilirken, şehit yakınları ile üniversite kaynaşma imkânı buldu.

Şehit aileleri ve gazileri ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Üniversite olarak şehit yakınları ve gazilere kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

Bu güzel organizasyonun düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkürlerini ileten Rektör Deveci, “Üniversite olarak burada bulunmaktan onur duyuyoruz ve görevimizi yapıyoruz. İnşallah bu gibi faaliyetleri devam ettirmeye çalışacağız. Bu vesileyle hem Çanakkale şehitlerimizi hem de 15 Temmuz şehitlerimizi anıyoruz. Onlar göğüslerini siper ederek tankların önüne yattılar. Bu yüzden onları da unutmak mümkün değil. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” diye konuştu.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yunus Karaman ise her fırsatta şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Rektör Deveci’ye duyarlılığı için teşekkür etti. Karaman, “Her zaman söylüyoruz üniversiteler sadece bir eğitim yuvası değil, sosyal anlamda da milletin her zaman yanında olan bir kurumdur. Geçen yıl da yine şehitlerimizle alakalı üniversitemizde böyle bir program yapmıştık. Bu yıl da hem şehitlerimizi anma haftası nedeniyle hem de şehitlerimizi yâd etmek, onların ruhuna Fatiha bağışlamak amacıyla hem de aileleri bir araya getirmek maksadıyla kahvaltıda buluştuk.” dedi.

Rektör Deveci Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yunus Karaman’a günün anısına hediye verirken, Karaman’da Rektör Deveci’ye plaket takdim etti.

Dernekteki programın ardından Şeyh Adil Mezarlığı’nda bulunan Şehitlik ziyaret edildi. Program, burada gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.