KSÜ’de Sağlık Kurumlarında İşaret Dili Konferansı Verildi

KSÜ’de Sağlık Kurumlarında İşaret Dili Konferansı Verildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2017 13:46
KSÜ’de Sağlık Kurumlarında İşaret Dili Konferansı Verildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve KSÜ Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından “Sağlık Kurumlarında İşaret Dili” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı ve Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Abdullah Soysal yaptı.

Bölüm olarak amaçlarının sektöre daha donanımlı nitelikli elemanlar kazandırma olduğunu hatırlatan Soysal, “Sosyal zekâsı, duygusal zekâsı yüksek olan insanların her alanda, gerek kariyer gerekse sosyal ve aile hayatında önemli kazanımlar elde ettiklerini görüyoruz. Bu bakımdan iletişime daha fazla önem vermemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Sağlık sektöründe nitelikli insanlara ihtiyaç olduğunun altını çizen Soysal, “İşaret dili biliyor olmanız sizi sektörde farklı kılacak, işaret dili biliyor olmanız size referans olacak.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Gaziler İşitme Engelliler Ortaokulu Müdür Yardımcısı Fatih Dokumuş, “Sağlık Kurumlarında İşaret Dili” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Türkiye’de işaret dili kullanımı ve bu konuda sözlük ve müfredat oluşturulması çalışmalarından bahseden Dokumuş, işaret dilinin sürekli değişen ve yeni kelimelerle gelişen bir dil olduğunu ifade etti.

“İşaret dilinde önemli olan karşımızdakine konuyu nasıl en kolay anlatabileceğimizi bilmektir.” diyen Dokumuş, sağlık alanında kullanılan işaret dilini örnek diyaloglar üzerinden katılımcılara anlattı.

Konferans sunumunun ardından Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Abdullah Soysal, Fatih Dokumuş’a hediye takdim ederken program, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.