KSÜ'de yapılan o ameliyat hayatını değiştirdi

KSÜ'de yapılan o ameliyat hayatını değiştirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2016 09:58
KSÜ'de yapılan o ameliyat hayatını değiştirdi

 Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Eyüp Mehmet Pircanoğlu, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde iki yıl içinde 15’i kadın olmak üzere 21 hastanın laparoskopik yöntemle sağlığına kavuştuğunu söyledi. 
Yapılan operasyonlar hakkında açıklama yapan Dr. Pircanoğlu, “Obezite dünyada önlenebilir ölümler sıralamasında sigaradan sonra 2. sırada yer almakta olup, vücuttaki yağlı dokunun artışı ile seyreden bir hastalıktır. Sağlık Bakanlığı tarafından 2010 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması raporuna göre Türkiye'de obezite sıklığı erkeklerde yüzde 20,5 ve kadınlarda ise yüzde 41,0 oranında saptanmıştır. Türkiye’nin toplamda yüzde 30,3’ü obezite ile karşı karşıyadır” dedi.
Obezitenin nedenleri hakkında bilgi veren Pircanoğlu, “Obezite yüksek kalorili besinlerle beslenme, hareketsiz yaşam ve insülin direncine bağlı gelişerek ikincil hastalıklara neden olmaktadır. Hipertansiyon, kolesterol yüksekliği, diyabet, uyku apne sendromları, kalp ve damar hastalıkları, kanserler ve eklem rahatsızlıkları ile obezitenin birlikte görülme sıklığının giderek artıyor” dedi.
Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde başarılı tüp mide operasyonları yaptıklarını kaydeden Dr. Pircanoğlu, “Hastanemiz genel cerrahi, diyet ve endokrin polikliniklerine obezite nedeniyle başvuran hastalarımız öncelikle bu operasyonu uygulayan hekimlerimiz tarafından genel muayene ve değerlendirmeleri yapılmaktadır. Bu değerlendirmede boy, kilo, yeme alışkanlıkları, daha önceden geçirilmiş operasyon öyküsü, diyabet, hipertansiyon gibi ek hastalıklar yönünden muayene edilmektedir. Sonrasında operasyon için ön şartları sağlayan hastalarımız sağlık kuruluna gönderilmekte kurulca uygunluk verilmesi halinde hastalar operasyon için hazırlanmaktadır. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği olarak bir farkımız da opere edilen hastalarımız 7/24 operasyonu yapan hekime ulaşma ve danışma ayrıcalığına sahip olmakta ve bu sayede çıkabilecek komplikasyonlar daha erken fark edilip müdahale etme şansı doğmaktadır” diye konuştu.
iceri-007.jpg

Laparoskopik yöntemle ameliyat olan ve 122 kilodan 76 kiloya düşen 29 yaşındaki Sümeyye Aktaş ise, “Görüntü önemli ama benim için asıl önemli olan hareket özgürlüğü keşke daha önce olsaydım. İki yılda ulaşılması hedeflenen kiloya bir yılın sonunda ulaştım. Ameliyat sonrası süreçte beslenmesine ve sporuna harfiyen uymam etkili oldu. Korkacak bir şey yok. Herkese tavsiye ederim” dedi.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.