KSÜ’DEN ÇOCUKLARA “23 NİSAN ÇOCUK ETKİNLİĞİ”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2015 09:19
KSÜ’DEN ÇOCUKLARA “23 NİSAN ÇOCUK ETKİNLİĞİ”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Üniversitemiz Avşar Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda “23 Nisan Çocuk Etkinliği” düzenlendi.

Etkinlikte konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ “23 Nisan 1920, aziz milletimizin istiklal uğrunda neredeyse bir var olma ve yok olma mücadele verdiği günlerde, “Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir” düsturuyla milli iradeyi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür” dedi.

Bu önemli günün Gazi Mustafa Kemal tarafından dünya çocuklarına armağan edilerek, daha da anlamlı bir hale geldiğini belirten Rektör DEVECİ; “Bu günün küçükleri yarının büyükleri olan çocuklarımız, bilimin ve binlerce yıllık tecrübenin ışığında gün geçtikçe daha güçlü bir Türkiye’yi inşa edecek; sevgi, barış ve adalet timsali olarak yaşanabilir bir dünya için önemli bir örnek teşkil edecektir.” diye konuştu.

KSÜ Avşar Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte çok sayıda çocuk ve aile katılırken Hasan Balcı İlkokulu öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı ve halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü.

Etkinliğe Hasan Balcı İlkokulunun yanı sıra Kahramanmaraş Down Sendromlu Çocukları Derneği ve AFAD Çadırkent İlkokulu öğrencileri ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Personeli çocukları ve aileleri katıldı.

 

Çocukların doyasıya eğlendiği KSÜ 23 Nisan Çocuk Etkinliği’nde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ etkinliğe katılan çocuklarla sohbet ederken çeşitli hediyeler verdi.

Rektör DEVECİ salondaki etkinliklerin ardından KSÜ Avşar Yerleşkesi’nde çocuklarla uçurtma uçurdu.

Rektör DEVECİ 23 Nisan’da Üniversitemiz Hastanesinde Yatan Çocukları da Unutmadı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Kliniğinde tedavi gören çocukları ziyaret etti.

Çocuk Kliniğinde yatan çocuklar ve aileleriyle tek tek ilgilenen Rektör Prof. Dr. Durmuş DEVECİ, çocuklara çeşitli oyuncaklar ve çiçek hediye etti. 

dsc_7396-kopyala.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum