KSÜ'LÜ YABANCI ÖĞRENCİLER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından yabancı uyruklu öğrenciler ve Kahramanmaraş AFAD Çadırkent’te KSÜ Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü (TÖMER) tarafından verilen yemekte bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2015 14:15
KSÜ'LÜ YABANCI ÖĞRENCİLER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

KSÜ Avşar Yerleşkesi merkez kafeteryada düzenlenen iftar yemeğine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan, Genel Sekreter İbrahim Ekiz, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alpaslan ALlkış,  KSÜ TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadi Gedik ile Türkçe Kurslarında görev alan öğretim elemanlarının yanı sıra yaklaşık 200 yabancı uyruklu öğrenci katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, yemeğe katılan yabancı uyruklu öğrencilerle dil öğrenimi konusundaki tecrübeleri paylaştı. “Üniversitemizde yabancı öğrenciler için her türlü desteği vermeye hazırız” diyen Rektör Deveci “Sizin kendinizi yalnız ve kimsesiz hissetmenizi istemiyoruz. Siz bize önerileriniz getirin biz destek verelim.” diye konuştu.

Suriyeli öğrencilere de hitap eden Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci “Suriye’nin bir an önce düzelmesi için dua ediyoruz, siz de dua ediniz.” dedi.

Çadırkent’teki TÖMER Türkçe Kursuna katılan Suriyeli öğrenciler adına konuşan Büşra Hindevi, “Bizler kaderin bir tecellisi olarak Kahramanmaraş’a geldik. Kahramanmaraşlılar bizi misafir olarak kabul ettiler. Türkiye Devleti bizim her türlü ihtiyacımızı karşılamaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı çok üzgünüz. Bu mübarek Ramazan gününde dua ediyoruz ve sizlerden dua istiyoruz ki Suriye’de savaş bitsin.  Ancak her şeye rağmen biz Kahramanmaraş’ta hayatımızı devam ettiriyoruz. Bize bu geçen zamanımızı TÖMER Türkçe kursu ile en iyi şekilde değerlendirme ve üniversite okuma fırsatı verildi. Her şey için Türk halkına ve Türkiye Devletine teşekkür borçluyuz. Ayrıca bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde bulunmaktan dolayı mutluluklarını ifade eden öğrenciler Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’den ikinci bir iftar programı içinde söz aldılar.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.