Kukla örgütlere karşı hep birlikte savaşalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de İslam STK temsilcilerini ağırladı. Terör örgütlerine yüklenen Erdoğan, “FETÖ, PKK gibi kukla örgütlerin kökünü kazımak için gelin hep birlikte savaşalım” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2016 11:39
Kukla örgütlere karşı hep birlikte savaşalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Pakistan Senatosu ve Milli Meclisi milletvekillerinden oluşan heyet ile İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetlerini kabul etti. Beştepe’de terör örgütlerine sert çıkan Erdoğan, “FETÖ ile DAİŞ arasında hiçbir fark olmadığı bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Şehitlerimizin yaralılarımızın kanları yerde kalmadı, kalmıyor, kalmayacak. PKK’nın saldırılarının arkasında FETÖ olduğunu almak için kahin olmaya gerek yok. Biz her şeyin farkındayız. Hem bu ihanet örgütünün içerideki eylemleriyle mücadele edebilecek, hem de bölgedeki tezleriyle mücadele edebilecek kudrete sahiptir. Sınırlarımız ötesindeki gelişmeleri de 15 Temmuz’dan bağımsız olarak, yakından izlemeye devam edeceğimizi, tahhüütlerin yerine getirilip getirilmediğini takip ediyoruz. FETÖ, PKK, DAEŞ ve PYD YPG gibi kukla terör örgütlerinin kökünü kazımak için gelin hep birlikte mücadele edelim” dedi. 

ÖLEN DE ÖLDÜREN DE MÜSLÜMAN

İslam Dünyasında yaşanan çatışmalara da değinen Erdoğan, “Baktığımızda ölenin de öldürenin de Müslüman olduğunu görüyoruz. Bizlere düşen birliğimizi güçlendirmektir. Bizim üzerinde en çok durduğumuz hususlardan biri de İslam dünyasının kendi içindeki ihtilafları çözemeyişidir” ifadesini kullandı.

DARBE GİRİŞİMİ İSLÂM DÜNYASININ İMTİHANI NİTELİĞİNDEDİR

Türkiye’nin yaşadığı silahlı darbe girişiminin, İslam dünyasının son imtihanı niteliğinde olduğunu belirten Erdoğan, “Bir millet ki tankların altına kendisini atabiliyor, bir millet ki, F-16’ların bombalarından yılmıyor. Bu millet yok edilemez, bu millet yenilemez. Bu ümmet son dönemdeki bu gelişmeyi çok iyi değerlendirmelidir. Bunun üstünde ısrarla durmalıdır. İstanbul Yenikapı 5 milyonluk o toplantısıyla dünyaya bir mesaj vermiştir. O birliktir, beraberliktir, dayanışmadır. Orada o siyasi parti, şu siyasi parti, Alevi-Sünni yoktu. Herkes oraya koştu geldi, 5 milyon İstanbul’da, 80 vilayette de herkes takip etti. Sizlerin bu darbe girişimi karşısında ülkemize, milletimize desteğiniz için burada olduğunuzu biliyorum” diye konuştu. 

İSLÂM TERÖR VE VAHŞET DİNİ ASLA DEĞİLDİR

Yaşanan terör olaylarının İslam’a ve Müslümanlara mal edilmesini reddeden Erdoğan, “İslam vahşet dini, terör dini asla değildir. Burada ulema var. Ben onlara ders verecek değilim. Barış dini olan İslam’a kimse terörü yakıştıramaz. Bir sıfat olarak İslam’ın önüne koyamaz. Terörle İslam’ı bir araya getirmeye çalışanlar dünyadaki tüm Müslümanlara saygısızlık yapmaktadır. DAEŞ, İslam’ın temsilcisi değildir. DAEŞ, İslam’ı şu anda tamamen gölgeleyen, İslam’a karanlık bir maalesef atmosferi düşüren terör örgütüdür” dedi.  

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.