Kur yüzünden ciddi artışa maruz kalmadık

Ensar Doğalgaz Soba Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydoğan sektöre ilişkin özel açıklamalarda bulundu. Döviz kurunun artışı ile ilgili konuşan Aydoğan; “Kur yüzünden ciddi bir artışa maruz kalmadık” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2018 12:23
Kur yüzünden ciddi artışa maruz kalmadık

Çalışmaların her yılki gibi devam ettiğini söyleyen Aydoğan, insanların alım gücünün düştüğünü belirterek ; “Daikin Kahramanmaraş Bayisi olarak sektörde bir sıkıntı görmüyoruz. Her yılki gibi çalışmalarımız devam ediyor. Sadece insanlarımızın alım gücü düştü. Fiyatların ikiye katlayıp, asgari ücretin yerinde sayması gibi bir sıkıntımız var. İnsanlarımızın kendi kendine fiyat artırması bir Müslümana yakışmayan şeyler. Nasıl bakarsan öyle görürsün. Piyasanın durumu şu anda manipülasyonlardaki gibi kötü değil” dedi.

Sektördeki zamların standart ve sistematik bir şekilde ilerlediğini belirten Aydoğan; “Kur yüzünden ciddi bir artışa maruz kalmadık. Bazı durumlarda ürün alırken Euro’yu 6,5 TL’den aldık. Ama yakın zamanda beklediğimiz bir zam var. Bu zam kurdan kaynaklı olmayacak. Bizim ekstra kullandığımız yardımcı malzemeler var. Bu malzemelerde kısmi zamlar oluyor. Bunlar biraz zorlayabilir ama şükretmeye devam edersek sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum” sözlerine yer verdi.

BAKIM KONUSUNDA HASSAS OLUNMALI

Soba ve kombi arasındaki farklara da değinen Aydoğan, bakımlar konusunda da önemli mesajlara yer verdi. Aydoğan açıklamalarında şu sözlere değindi; “Kalorifer sobalarını doğalgaz olmayan yerler için öneriyoruz. Örneğin dağlık kesimlerdeki evlerde ıslarla öneriyoruz. Çünkü hem ısınmada hem de yakıtta ciddi avantajlar sağlıyor. Kalorifer sistemi ile doğalgaza ihtiyaç duymadan evin her tarafını ısıtıp, aynı zamanda sıcak suyunuzu da elde edebilirsiniz. Bu hem ülkemiz için hem de vatandaş için büyük bir avantajdır. Bu soba sisteminde kömür şartı yok.

Bakım her daim ileriye götürür. İnsanlar bakımı kendilerine ekstra masraf olarak görüyorlar. Ama bu tam tersini arz ediyor. Bakımlar zamanında yapıldığı zaman yakıt konusunda tasarruf sağlanıyor. Gerek kombi bakımları gerekse petek bakımları konusunda vatandaşlarımızın biraz daha hassas davranmaları gerekiyor. Özellikle petek temizliklerinin mutlaka yapılması gerekir. Peteğin üstü ısınıp altı ısınmıyorsa mutlaka temizlik yapılması gerekiyor”

YETKİSİ OLMAYANLAR VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR

Armadaş yetkisi olmayan firmaların vatandaşlara mağduriyet doğurduğunu söyleyen Aydoğan; “Yetkili olmayan firmalar vatandaşı mağdur ediyor. Yetkili olmayan firmaların işleyiş süreleri uzun olduğundan vatandaş beklemek zorunda kalıyor. Bir tesisat ustası çalışmalarını yapıyor projeyi başkalarına imzalatıyor. Durum böyle olunca gaz açma süresi daha da uzayabiliyor. Ama yetkili bayiler tercih edildiği zaman insanın karşısında hemen cevap alabileceği bir muhatabı var. Vatandaşlarımıza en büyük çağrımız yetkili firmaları tercih etsinler” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.