Kur’an ile 1 Saat Başbaşa

Kur’an ile 1 Saat Başbaşa

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2017 10:08
Kur’an ile 1 Saat Başbaşa

Kahramanmaraşlılar Kuran ile 1 Saat Başbaşa Programında bir araya geldi.

Ufka Yolculuk 5 Bilgi ve Kültür Yarışması etkinlikleri kapsamında tertiplenen, Türkiye genelinde 81 ilde aynı gün ve saatte gerçekleştirilen "Kur'an ile 1 Saat Başbaşa" programı Prof. Dr. Mahmut Esad Coşan Camii’nde düzenlendi.

Kahramanmaraş İl müftüsü Celal Sürgeç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un da katıldığı program büyük ilgi gördü.

Programın açış konuşmasını yapan Hüseyin Yılmaz, her bir insanın Kuran’ı kendisine gelmiş bir mektup gibi okuması gerektiğini ifade ederek “Rabbimin bana gönderdiği mektubunu, mesajını, muhatabın kendim olduğunu bilerek, tertemiz bir zihin yapısıyla, ön yargıdan uzak bir şekilde okumalıyım şuurunda olmalıyız.” dedi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç programa etkileyici bir konuşma ve dua ile katıldı. Müftü Sürgeç konuşmasında şöyle dedi: “Nasreddin Hocanın samanlıkta kaybettiği yüzüğünü daha kolay diye bahçede arayıp da bulamadığı gibi, günümüz Müslümanları da kaybettiği değerlerini yanlış adreslerde arıyoruz, kaybettiğimiz gücümüzü, izzetimizi yanlış yerlerde arıyoruz ve bulamıyoruz. Kaybettiğimiz değerlerimizi, gücümüzü, izzetimizi, kaybettiğimiz yerde yani Allah'ın kitabı Kuran'da bulabiliriz. Dertlerimizin reçetesi Kuran'dadır. Kuran'ı bir çeyiz gibi saklamayalım. Hayatımızı işlerimizi Kuran'ın emrettiği şekilde düzenleyelim. Allah'ın kitabını okumak ibadettir ancak okumak yetmez. Okuyup anlayacağız ve hayatımızı Kuran'a göre yaşayacağız.”

İl müftüsünün konuşmasından sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarından Cemal Ergün, Arif Yücel ve Abdussamed Söyler hocalar Kuran okudu.

"Kur'an ile 1 Saat Başbaşa" programına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Program sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince ikram edilen çorbalar soğuk havada katılımcıların içini ısıttı.

Başkan Erkoç ve vatandaşlar cami bahçesinde kurulan kayıt standına uğrayarak yarışma hakkında bilgi aldı.

Server Gençlik ve Spor Kulübü’nün “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları” çerçevesinde gerçekleştirdiği, 7’den 70’e yarışma fırsatı veren “Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları” bu yılda tüm hızıyla devam ediyor. Yarışmayı Kahramanmaraş’ta Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Derneği, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği ile Nida Hanımlar Derneği organize ediyor. Yarışmanın bu yılki konusu Kur’an-ı Kerim meali. Ufka Yolculuk yarışmasına başvurular 19 Şubat 2017 tarihine kadar www.ufkayolculuk.com internet sitesinden yapılıyor.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.