Liderlerin yarışı

Liderlerin yarışı

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Nisan 2017 09:33
Liderlerin yarışı

Ligde oynadığı son 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik alarak müthiş bir performansa imza atan ve 2017'nin lideri olan Trabzonspor, gol yemeyerek yenilgi yüzü görmediği Medical Park Arena'da konuk edeceği Beşiktaş’ı da yenerek çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. Ligde en yakın takipçisi Başakşehir’in önünde 5 puan farkla zirvede yer alan Beşiktaş, güçlü rakibini deplasmanda devirip şampiyonluk yolunda zorlu bir engeli daha geride bırakmayı amaçlıyor.

Trabzon’daki derbi Süper Lig’in lideri Beşiktaş ile ikinci yarının lideri Trabzonspor'u karşı karşıya getirecek. 26 hafta sonunda 58 puan ile Medipol Başakşehir'in 5 puan önünde lider durumda bulunan Beşiktaş, ikinci yarıda 10 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Siyah-beyazlılar, güçlü rakibini devirip şampiyonluk yolunda zorlu bir engeli daha geride bırakmayı amaçlıyor. Trabzonspor ise devre arasında yaptığı transferlerle toparlandı; 10 maçta 8 galibiyet 2 beraberlik alarak hiç yenilmedi ve 26 puan toplayarak ikinci yarının lideri oldu. Karadeniz ekibi bu süreçte 13.'lükten 5.'liğe kadar yükselerek 4. sıradaki Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3'e indirmeyi başardı. Yeni stadı Medical Park Arena’da henüz gol yemeyen ve mağlup olmayan Trabzonspor, ikinci yarıdaki müthiş çıkışını Beşiktaş’ı devirerek sürdürmeyi hedefliyor.

Şenol Güneş ve Olcay Şahan için duygusal bir maç

Trabzonspor maçı Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Trabzonsporlu futbolcu Olcay Şahan için farklı bir anlam taşıyor. Trabzon'un efsane futbolcularından biri olan ve aynı zamanda çeşitli dönemlerde bordo-mavili takımın teknik direktörlüğünü de yapan Güneş, bu sezon hizmete giren ve kendi adının verildiği statta ilk kez Trabzonspor'a rakip olacak.

Beşiktaş ile karşılaşmak Olcay Şahan için de ayrı bir duygusallık taşıyacak. Feda döneminde Beşiktaş'a transfer olduktan sonra taraftarın en sevdiği futbolculardan biri haline gelen ve 4.5 sezon siyah-beyazlı formayı giyen Olcay Şahan devre arasında Trabzonspor'a transfer olmuştu. Karadeniz ekibine kısa zamanda uyum sağlayan ve maç sonlarında oynadığı kolbastı ile Trabzon taraftarına da kendini sevdiren Olcay, eski takımına karşı ilk kez forma giyecek.

Fırtına, evinde geçit vermiyor

Trabzonspor ile Beşiktaş, bugünkü maçla birlikte 124. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 123 maçta siyah-beyazlılar 51, bordo-mavililer 43 galibiyet alırken, 29 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor, zorlu karşılaşma öncesinde, Beşiktaş'la ligde evinde yaptığı karşılaşmalardaki üstünlüğüyle öne çıkıyor. İki takım lig maçlarında Trabzon'da 42 kez karşı karşıya gelirken, Trabzonspor 21, Beşiktaş ise 12 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 9 maçta ise eşitliği bozamadı. Buna karşılık bordo-mavililerin, siyah-beyazlı rakibine karşı evindeki son galibiyetini 21 Nisan 2012 tarihinde Süper Final Şampiyonluk Grubu maçında 1-0'lık skorla elde etmiş olması da dikkat çekiyor. O karşılaşmada Trabzonspor'un başında, Şenol Güneş vardı. Ligdeki maçların toplamında ise siyah-beyazlıların üstünlüğü bulunuyor. 87 lig maçında Beşiktaş 34, Trabzonspor 32 galibiyet aldı, 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Siyah-beyazlılar, son 10 lig maçında ise rakibine 1 kez yenildi. bu maçlarda Beşiktaş 5, Trabzonspor bir galibiyet aldı, 4 maç berabere sonuçlandı.

Tek forvet Rodallega

Bordo-mavilelirin, bugün sahasında Beşiktaş ile yapacağı karşılaşmada gözler Kolombiyalı golcü Hugo Rodallega'nın üstünde olacak. N'Doye'un Çaykur Rize maçında gördüğü kartla cezalı duruma düşmesi üzerine bugün sahada olması beklenen Kolombiyalı golcü, ara transferde geldiği bordo-mavili takımda 7 maça çıkarken 1 gol attı.

Saat 19.00'da başlayacak mücadelenin muhtemel 11'leri şöyle;

Trabzonspor

  • Onur, Pereira, Durica, Uğur Demirok, MAs, Okay, Onazi, Olcay Şahan, Yusuf Yazıcı, Castillo, Rodellega.

Beşiktaş

  • Tolga (Fabri), Gökhan Gönül, Marcelo, Adriano, Tosic, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Abubakar.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.