Lütfü Şehsuvaroğlu'ndan “Kültür, Medeniyet ve Maya” konulu Konferans

Lütfü Şehsuvaroğlu'ndan “Kültür, Medeniyet ve Maya” konulu Konferans

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2017 05:33
Lütfü Şehsuvaroğlu'ndan “Kültür, Medeniyet ve Maya” konulu Konferans

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Milli Kültür Hareketi Öğrenci Topluluğu, şair-yazar Lütfü Şehsuvaroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Kültür, Medeniyet ve Maya”  başlıklı konferans düzenledi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Milli Kültür Hareketi Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu yaptı. Topluluk olarak alanında önemli isimleri öğrencilerle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Yardımcıoğlu, kendilerini kırmayarak bu etkinliği onurlandıran Lütfü Şehsuvaroğlu’na teşekkürlerini iletti.

Milli Kültür Hareketi Öğrenci Topluluğu Başkanı Kadircan Şentürk de kısa bir selamlama konuşması yaparak, topluluk amaç ve hedeflerine ilişkin bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından şair-yazar Lütfü Şehsuvaroğlu, “Kültür, Medeniyet ve Maya” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi. “Kültür, medeniyet ve maya; bu üç kavram, bizim fikir dünyamızdan süzülüp gelen görüşlerin esas zeminidir.” diyen Şehsuvaroğlu, “Bin yıllık mayamızı ihmal ettik. Maya olmadan ne kültür ne de medeniyet tam olarak anlam kazanır.” şeklinde konuştu.

g1-003.jpg

“Güzide ile pespaye arasında ayrım yapamayanlar kültür ve medeniyet kuramazlar.” ifadelerini kullanan Şehsuvaroğlu, “Her şeyden önce adam olmalısınız. Adam olmak için seçmeyi bilmelisiniz, güzide ile pespaye arasında seçim yapabilmelisiniz. Siz, sizden öncekileri aşabilmelisiniz, aşmalısınız.” dedi.

Konferans sunumunun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak tarafından Lütfü Şehsuvaroğlu’na günün anısına Kahramanmaraş el işçiliği örneklerinden oyma ceviz sandık hediye edilirken, Şehsuvaroğlu programın sonunda katılımcılar için kitaplarını imzaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.