Maalesef bir bayan kardeşimizin kafası...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli ekonomi toplantısında konuştu.Maalesef bir bayan kardeşimizin kafası kopmuş bir şekilde çatıda bulunmuştur dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2016 17:15
Maalesef bir bayan kardeşimizin kafası...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli Ekonomi toplantısında konuştu.

Erdoğan, darbe girşiminin olduğu gece yaşanan vahşete de değinerek "Bir bayan kardeşimizin maalesef başı koparak bina çatısında bulundu. Bunu yapanlar acaba hangi vicdan, hangi insani bir yapı kalkıp kendi halkına uçaktan bomba yağdırarak böyle bir vahşeti yapabilir." dedi.

İşte Erdoğan’ın o konuşması;

Türkiye'nin nereden nereye geldiği, küresel sermayeye yönelik attığı adımlar ortada. Bunu en iyi sizler biliyorsunuz, en iyi sizler yaşadınız bunu Türkiye'de. Türkiye'nin ekonomide en güvenilir ülkelerden biri olduğunu sizler yaşadınız. Bize karşı yapılan bu darbe girişiminin arkasında Türkiye'nin bu yükselişini hazmedemeyen güçler olduğunu söylemek lazım. Bu olay sadece içeride planlanan bir olay değildir. İçeride aktörleri olan senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir. Bir şeyi hesap edemediler. Bu milletin kendisini hesap edemediler. Bu milletin evlatlarının tankların altına yatabileceklerini akıl edemediler. Burayı bombaladıkları zaman 5 şehidimiz var.

Bir bayan kardeşimizin maalesef başı koparak oranın çatısında bulundu. Bunu yapanlar acaba hangi vicdan, hangi insani bir yapı kalkıp kendi halkına uçaktan bomba yağdırarak böyle bir vahşeti yapabilir. Ne yazık ki bu ülke darbeler tarihi içerisinde çok farklı bir darbeyi yaşadı. 238 şehit verdik, 2200'e yakın yaralılarımız var. Dün gece 12, 1, 1.5 gibi gazilerimizi arıyorum. Bir tanesi genç, Sabri, 34 yaşında. Yazılımcı, hava savunma sistemlerini çok seven bir gencimiz. Birinci tankın altına atlayıp, ikinci tankın da altına yatan ve inşallah kolunu kaybetmeyecek. Telefonda konuşurken sanki Sabri'ye hiçbir şey olmamış. Reisim 'sen iyi misin' diyor. Bu inanç bu azim oldukça bu millete darbeler hiçbir şey yapamayacaktır.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.