Mahçiçek, Bilgi ve Kültür Evinin Açılışını Yaptı

Mahçiçek, Bilgi ve Kültür Evinin Açılışını Yaptı

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2016 09:39
Mahçiçek, Bilgi ve Kültür Evinin Açılışını Yaptı

BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİ AÇILMAYA DEVAM EDİYOR

Onikişubat Belediyesi, tarafından Karadere, Küçük Sır ve Büyük Sır Mahallelerine kazandırılan Bilgi ve Kültür Evleri düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Onikişubat Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişimi dolayısıyla ara verdiği açılış törenlerine yeniden başladı. Cuma günü düzenlenen törenlerle Karadere, Küçük Sır ve Büyük Sır Mahallelerinde yapılan çok amaçlı Bilgi ve Kültür Evleri dualarla hizmete açıldı.

Renkli görüntülere sahne olan törenlerde, vatandaşlarla kucaklaşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Bizim tek gayemiz sizlere hizmet, bizi bu gayeden kimse alıkoyamayacak” dedi.

Onikişubat Belediyesi’nin cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırım ve hizmetleri geride kalan 2 yılda hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Mahçiçek, her köşesiyle kalkınmış bir Onikişubat’ı inşa edeceklerini söyledi.

FETÖ Terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimini de bir kez daha lanetleyen Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“AK Parti iktidarı yaklaşık 14 seneden bu yana sizlere hizmet etmek için görevde. Zaman çabuk geçiyor, bir takım şeyleri çabucak unutuyoruz. AK Partiden önce neler oluyordu bir hatırlayalım. Dar gelirli insanlarımız hastanelerde rehin kalıyordu. Şimdi, acil durumlarda devletimiz hastalarımız için helikopter ve uçak ambulanslar kaldırıyor. Çocuklarımız eğitimde her türlü engelle karşılaşıyordu. Şimdi bu engeller kaldı mı, kalmadı. Bütün bu yasaklar kalktı. Ama hala eski kafada olan, ‘bu ülkeyi biz yönetiriz’, ‘ne kadar demokrasi desek de, bizim izin verdiğimiz kadar bu ülkeyi yönetirsiniz’ diyen bir zihniyet var. O zihniyet hala devam etmek istiyor. Ama çok şükür artık bunlar geride kaldı. Milletimiz, 15 Temmuz’da bu ihanet çetesine bir ders verdi. Ben onlara soruyorum, neden şikâyetçisiniz? Bugün ülkemiz her anlamda 15 yıl öncesinden çok daha iyi bir noktada. Bu ülkenin neyinden şikâyetçiydiniz de bu ülkenin çocuklarını çaldınız. Sınav sorularını çaldınız, sonra o çocukların kafalarını yıkadınız ve o çocuklar aracılığıyla bu milletin üzerine bombalar yağdırdınız. Hani nerede Müslümanlık? Müslüman Müslümana zarar verir mi? Ankara’da 47 polisimizi nasıl bombalayıp öldürdünüz. Bu nasıl Müslümanlık?”

“BU ÜLKEYİ SİZİN ÇOCUKLARINIZ YÖNETECEK”

Mahalle sakinlerine tavsiyelerde de bulunan Başkan Mahçiçek, “Kız-erkek ayrımı yapmadan tüm çocuklarınızı okutacaksınız. Bu ülkeyi, bu milletin evlatları yönetecek” dedi. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu çocuklar bu ülkeyi yönetecek. Görüyorsunuz, iç ve dış düşmanlar el ele veriyor, ülkemizi eski karanlık, yokluk günlerine döndürmek istiyor. 15 Temmuz darbe teşebbüsü başarılı olsaydı eski günleri tekrar yaşayacaktık. Ama bizim bir Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız var. O başkomutan ‘milletten daha büyük güç yok’ dedi. ‘Bu üç beş güruha fırsat vermeyelim’ dedi. Ve milletimiz bu darbe girişimine engel oldu. Bu nedenle sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağ olun, var olun. Bizler de sizlerden aldığımız bu güçle, en iyi hizmeti sunmak için gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

“BU MİLLET NE ZAMAN AYAĞA KALKMASI GEREKTİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR”

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir’de, iradesine sahip çıkan ve darbe girişimine engel olan vatandaşlara teşekkür etti. Özdemir, “Sizin yetiştirdiğiniz evlatlarınız Türkiye’nin her yerinde ihanetçi pislikleri temizlemek için bedenlerini siper etti. Onlar sizin yetiştirdiğiniz çocuklardı. O çocukları yetiştirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu milletin öyle çocukları olduktan sonra, hesabı olanlar kara kara düşünüyorlardır. İçim rahat, kalbim rahat. Bu millet ne zaman ayağa kalkmasını biliyormuş. 15 Temmuz gecesi tüm milletimiz sokağa döküldü ve iradesine sahip çıktı. Hepinizden alla razı olsun. İşte bugünde hizmetlere kaldığımız yerden devam ediyoruz. Onikişubat belediyemiz bu gün çok güzel bir hizmete daha imza atıyor. Biz seçimlerde başkanımla şöyle konuşmuştuk, ‘köylerdeki mahallelerimizi, merkezlerin standardına ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız’ demiştik. Başkanımız ve belediyemiz de bunun için canla başla çalışıyor. Hayırlı bir hizmet olmasını diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

“YAPMAK İSTEYENLERLE, YIKMAK İSTEYENLER ARASINDAKİ FARKI GÖRÜYORZSUNUZ”

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ise milletin yapmak isteyenle, yıkmak isteyen arasındaki farkı gördüğünü söyledi. Görgel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle böyle güzel bir günde bizleri sizlerle buluşturan Belediye Başkanımızın şahsında tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İşte bugün bir kez daha yapmak isteyenle, yıkmak isteyenler arasındaki farkı görüyoruz. Bizlerin belediyeleri, merkezi hükümeti her gün, en kırsal mahallelerinde dahi bu denli güzel eserleri inşa ediyor. Gelirken gördük, yollar yapılıyor. Diğer tarafta ise hain girişimlerle bu memleketi yıkmak isteyenleri görüyoruz. 15 Temmuz’da çok karanlık bir gün yaşadık. Çok önemli bir sınav verdik. Darbe girişimi haberini aldığımız andan itibaren binlerce insan partimizin önünde, valiliğin önünde ve meydanlarda bu milletin iradesine, cumhurbaşkanına sahip çıktı, hainlere geçit vermedi. Hepinizden Allah razı olsun, sizlere ne kadar minnet duysak az. Bizler de verdiğiniz emanete sahip çıkmaya, sizler için hizmet üretmeye devam edeceğiz.”

Daha sonra, dualar eşliğinde Karadere, Küçük Sır ve Büyük Sır Mahallelerine yaptırılan Bilgi ve Kültür Evleri açılarak, hizmete sunuldu. Gezi esnasında Küçük Sır Mahallesine yaptırılan Halı Saha da incelendi. Başkan Mahçiçek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Görgel halı sahada penaltı attılar. Coşkuyla geçen ve yöre sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği programlarda vatandaşlara bol bol Türk Bayrakları hediye edildi.

 

 

 

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.