Mahçiçek: “MİLLET İRADESİNİN KAYITSIZ, ŞARTSIZ ADRESİ TBMM’DİR”

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, milli idarenin kayıtsız ve şartsız adresinin Türkiye Büyük Millet meclisi olduğunu kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2015 12:22
Mahçiçek: “MİLLET İRADESİNİN KAYITSIZ, ŞARTSIZ ADRESİ TBMM’DİR”

Başkan Mahçiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920’nin Türk tarihi içerisinde çok önemli bir yeri olduğunu belirtti. Başkan Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimiz, tarihindeki en makus günleri yaşadığı bir dönemde azim ve inançla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortaya çıkarmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde verdiği milli mücadeleyle ‘Gazi Meclis’ olarak tarihe geçmiştir.

 

Ancak maalesef aradan geçen 95 yıl içerisinde bir çok kez milli iradeye prangalar vurulmak istenmiş, Gazi’nin ‘hakimiyetbilakayd-u şart milletindir’ sözleri kulak ardı edinmiştir. Fakat ülkemiz AK Parti hükümetleriyle birlikte demokratik alanlarda attığı adımlarla bu vesayet günlerini geride bırakmış, milletimiz de ‘iradesine’ sahip çıkmıştır.

Bilindiği gibi bu önemli günü anlamlı kılan diğer etken iseAtatürk’ün bu günü çocuklara bayram olarak armağan etmesidir. Bizler de yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın, eğitimli, sağlıklı ve donanımlı bireyler olarak yetişmesini, ülkemizi gelecekte çok daha iyi noktalara taşıyabilmelerini ümit ediyoruz. Bu nedenle de yerel yöneticiler olarak çocuklarımıza, daha yaşanılabilir, daha sosyal ve daha modern bir ülke bırakmaya gayret ediyoruz. İnşallah yarınlarımızın bugünlerden çok daha güzel olacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.