Mahçiçek: “Yeni bir imar planı ile bu memleket birinci sınıf olacak”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın imar planının yeniden hazırlanılması gerektiğini belirterek, “Hiç para harcamadan bu şehir yeniden dizayn edilebilir” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2017 14:21
Mahçiçek: “Yeni bir imar planı ile bu memleket birinci sınıf olacak”

Başkan Mahçiçek, ilçeye kazandırdığı bisiklet ve yürüyüş yolunda hem bisiklete bindi, hem de vatandaşlarla sohbet etti. Yürüyüş ve bisiklet parkurunun hizmete girmesiyle yoğun ilgi gördüğünü belirten Mahçiçek, "Özellikle hafta sonları insanımız geliyor buralardan istifade ediyor. Bunlar medeni şeyler aslında geçmişte sizler bilirsiniz, o bulvar üzerindeki yürüyüş yolunu da biz yapmıştık. Ama bugün oralarda egzoz dumanlarından, arabalardan yürüyecek yer kalmadı. Ama burada çok rahat temiz bir havada çok rahat sporcunu yapacak insanlar. İnsanlarımız sağlıklı kalmak için buradaki imkanlardan yararlanacaktır" diye konuştu.

yeni-bir-imar-plani-ile-bu-memleket-birinci-sinif-olacak”1.jpg
Kahramanmaraş’ın yeni bir imar planının hazırlanıp sil baştan yapılanması gerektiğini ifade eden Mahçiçek, “Yaşanabilir bir şehirler sıralamasında ön sıralarda olmak için çok iyi bir imar planı olması lazım. O imar planını yeniden sıfırdan yapacaksınız. Yerleşim alanlarını da içine alacak şekilde, yeni gelişme alanlarının hinterlantlarını da içine alacak şekilde altyapıyı ve ulaşımı düzenleyeceksiniz. Bütün altyapıyı kanallara alırsınız, içinde su da vardır, doğalgaz da vardır, elektrikte vardır. Ve bu alt yapıyı da tümden kanallara alacaksınız. Aksi takdirde bölük pörçük olmamalı. Trafikte de bu böyle bir noktayı yaparsınız diğer yerde tıkanırsınız. Bir yeri tümden almanız lazım, bu bir süreçtir. Emin olun 2 dönem de bunların tümü olur, hem de para harcamadan olur. İnşallah bunu bir bütün olarak yeniden dizayn ettiğimiz zaman yeni bir imar planıyla, bu memleket birinci sınıf olur, yoksa olmaz bunu iyi bilelim” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.