Mehmet Akpınar, "Ortadoğu'daki dengeler değişiyor!"

STK İmam-Hatip okulları platformu İl Koordinatörü Mehmet Akpınar siyasi gündemi gazetemize değerlendirdi. Mehmet Akpınar, HDP’nin meclise girmesini, AK Parti’nin oylarının düşme nedenini ve PKK ile HDP ile arasında bulunan ilişkiyi anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2015 17:09
Mehmet Akpınar, "Ortadoğu'daki dengeler değişiyor!"

Ortadoğu'daki tüm dengeler değişiyor’ diyen Akpınar bunun gerekçesi olarak Türkiye’nin mazlumlara el uzatmasını gösterdi. Akpınar bu tezini şu şekilde aktardı: “Türkiye Ortadoğu'da bir garantör rolü oynadı. Şer tarafına karşı mazlumların yanında yer alarak Türkiye her zaman ümit oldu, her zaman güç oldu, her zaman bir yardımcı oldu. Bangladeş'ten Suriye'ye kadar bütün İslam ülkelerinde hatta Yunanistan'da bile halka mikrofon uzattığın zaman keşke o sizin başkanınız olacağına bizim başkanımız olsaydı cevabını aldık. Recep Tayyip Erdoğan bizim ülkemizden aday olsa da ona tek başına iktidar yapsak düşüncesiyle duygularını dile getirdiler.  Bunu gören İsrail ve yandaşları şer güçler Türkiye zayıflamadan diğer İslam ülkelerini işgal edeceklerine ihtimal vermediler. Bu sebepten dolayı bütün oklar Türkiye'ye yöneldi. Türkiye'de yaşanan olaylar zinciri Türkiye'yle alakalı değil bütün dünyadaki şer güçlerin ortak kararıyla ve ortak tepkisi ile ortaya çıkan bir durumdur. Bunlar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve onun gibi düşünenlere boyun eğdirme hareketinden başka bir şey değildir. Dışarıdan yapılan bu kadar saldırılar sebebiyle halklar kandırılıyor. Paralel medya ve dış güçlerin desteğini alan sol örgütler etkisiyle müthiş bir operasyon yapıldı. Milletimiz bu operasyonlara karşı sadece Allah'a olan imanıyla ve güveni ile Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte göğüslerini gerdiler ve kazananlardan oldular”

AK PARTİ REVİZYON YAPTI!

Dış mihrakların ülke üzerinde oynadığı olaylardan bahseden Akpınar, “dış güçlerin içerideki ortaklarının etkisiyle AK Parti'nin oyu yüzde 41’e geriledi. Erken seçimin sebebi koalisyona yanaşmayan diğer partilerdir. Her ne kadar dış güçler ve  içerdeki şer güçleri etkili olsa da bununla birlikte AK Parti olarak bize düşen dersi çıkarmamız gerekiyor. Üzerimize düşeni yapmak zorundayız. AK Parti'nin kuruluşunda ortaya çıkan o ekibe yönelme ile izale edilecektir bunu AK Parti gördü MKYK’da da görüldüğü gibi yeni bir revizyon yaptı. Bu revizyon inşallah milletvekili adaylarımıza yansıyacaktır. AK Parti'nin tek başına iktidar olma yolunun açık olduğunu görüyoruz” dedi.

HDP PKK’NIN PARTİSİDİR!

HDP’nin şirin çocuk gibi gösterilmesine de değinen Akpınar şunları kaydetti: “HDP basın yoluyla ve dış güçlerin yardımıyla demokratik görünen, barış isteyen, eşitliğine inanan, şiddeti reddeden bir parti gibi -sunulmaya çalışıldı. Ama HDP PKK'nın etkisinde kurulmuş bir örgüttür. HDP kendi öz iradesi ile hareket edemez. Buna bütün insanlar şahit oldular. İstese dahi o barışı sağlayabilecek, şiddete karşı durabilecek PKK'nın şiddetine dur diyebilecek bir güce sahip olmadığını herkes gördü. Bu saatten sonra HDP’nin doğu halkına verebileceği  hiçbir şeyin olmadığını herkes gördü. HDP ve paralel yapı gibi örgütlerin kendi iradeleriyle hareket etmediğine şahit oluyoruz. HDP’nin barajın altında kalacağını zannetmiyorum, ama yüzde onla barajı geçecektir. Çünkü doğuda birçok insan hala HDP’ye inanmasa da bir güç elde edebilmek için, bölge sorunlarına ve bölge geleceğini korumak adına çıkmaz candan bir ümit düşüncesiyle yine HDP’ye oy verecektir.”

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.