Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a FETÖ faksı

Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a FETÖ faksı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2016 10:11
Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a FETÖ faksı

MHP’den kovulan Meral Akşener, “FETÖ’nün MHP’ye sızma operasyonu” çerçevesinde gözaltına alınanlara sahip çıkmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. Akşener, telefonla ulaşamadığı Erdoğan’a faks göndererek, bu isimlerin FETÖ ile bağlantısı olmadığını öne sürdü.

 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Selda Güneysu'nun haberine göre, MHP’den ihraç edilen genel başkan adayı Meral Akşener, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan “FETÖ’nün MHP’ye sızma operasyonu” kapsamında gözaltına alınan isimlere sahip çıktı. Akşener’in gözaltına alınan isimlerle ilgili “bir yanlışlık olduğu” gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı aradığı, daha sonra da Cumhurbaşkanlığı’na faks gönderdiği öğrenildi.

''TÜRK MİLLİYETÇİSİ İSİMLER''

Akşener’in faksta “operasyon kapsamında kendisini destekleyen isimlerin gözaltına alınmasının dikkat çekici olduğunu” belirterek, “Türk milliyetçisi isimleri FETÖ’cü ilan etmenin yanlış olduğunu, bu isimlerin FETÖ’yle mücadele eden isimler olduğunu” ifade ettiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı’ndan da Akşener’e, “bu isimlerle ilgili iddiaların incelendiği” yönünde bilgi verildiği kaydedildi.

33 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Bayramdan önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “FETÖ’nün MHP’ye sızma operasyonu” adı altında operasyon başlatılmıştı. Başsavcılığın 33 kişi hakkında gözaltı kararı verdiği isimler arasında, bazı gazeteciler dışında, Güldaş Aktüel Tekstil Şirketi’nin sahibi işadamı Adnan Osman Güldaş, Aker Eşarpları’nın sahibi İzzet Aker, “Selam Tevhit Kumpası davasında Gülen cemaatiyle bağlantılı olduğu saptanan polislerin avukatlığını yaptığı gerekçesiyle” İrfan Sönmez, Zeynel Abidin Kıymaz ve tutuklu Mümtaz’er Türköne de bulunuyor.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.