Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı!

Meteoroloji'den hava durumu için son uyarılar geldi. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2018 10:54
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, BatıKaradeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Antalya veMuğla ile Aydın ve İzmir’in batı kıyılarında kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Erzincan ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

YURT GENELİ HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

YURT GENELİ RÜZGAR DURUMU

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege'nin güneyi, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-80 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) ve Adanaçevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli(51-75 kg/m2), bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; bu akşam güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 9°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 11°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu akşam saatlerinde doğu ilçelerinde (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 8°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN 10°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Kaynak: Gazetevatan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.